DomovArhivPrestižna pokala Luke Koper v Slovenijo in Ukrajino

Prestižna pokala Luke Koper v Slovenijo in Ukrajino

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

 

Deset dni se je  300 mladih teniških upov iz celega sveta na teniških igriščih ŠRC Bonifika borilo za prestižne pokale Luke Koper. Med posamezniki sta na koncu zmagala Lun Obrul (Slovenija) in Olga Molchanova (Ukrajina). Molchanova je v finalu brez težav odpravila Laro Nedeljkovič iz Avstrije z rezultatom 6-1 in 6-2.

IMG_7331
Lun Obrul (SLO) in Olga Molchanova (Ukr).

” Zelo sem vesela današnje zmage , saj je ta turnir eden najbolje organiziranih in eden najmočnejših turnirjev v Evropi”,

je takoj po tekmi povedala zadovoljna Ukrajinka, ki živi in trenira v Bratislavi. Veliko težje delo pa je v tekmi za končno zmago imel Lun Obrul (SLO), doma iz Celja, ki se je moral za končno zmago proti Louisu Daveyu iz Velike Britanije kar pošteno potruditi. Po dobljenem prvem nizu v podaljšani igri, je Obrul v drugem nizu, prav tako v podaljšani igri, zaostajal že z 2-5 in kasneje tekmo vendarle obrnil v svojo korist. Končni rezultat je bil 7-6 (1) in 7-6 (8) za Slovenca, ki je na koprskem turnirju zablestel že lani, ko se je uvrstil v polfinale. V paru z Elo Nalo Milič, sicer hčerko nekdanjega košarkaša Marka Miliča, je slavil tudi v igri mešanih dvojic.

“Obe zmagi mi veliko pomenita, saj sem se vpisal v zgodovino zmagovalcev tega prestižnega turnirja”,

je dejal.

IMG_7202

V igri dvojic pa sta pri dečkih zmagala Louis Davey in Samuel Reeve (oba VB), pri deklicah pa sta bili najboljši Anna Puerrer in Vanessa Huber (obe Aut).  Primorski igralci in igralke v glavnem turnirju tokrat niso blesteli, sta pa se z uvrstitvijo v drugi krog najbolje izkazali Laura Koren (Koper) in Špela Grandić (Proten).

Veliko bolje so mladi primorski upi zaigrali v kategoriji 8-11 let. V močni slovenski konkurenci sta v midi tenisu zmagala Rok Kovačič (TK Koper) in Julija Bogatin (TK Koper), Zala Hrovatin in Sara Farsure (obe NGOR) pa sta bili v polfinalu. V tenisu do 10 let je bil Vit Hrabar (TK Koper) finalist, Žiga Vehovec (Proten) pa polfinalist. V kategoriji deklic do 11 let se je Ana Tara Praček prebila v finale, pri deklicah do 10 let pa je pokal Luke Koper za drugo mesto dvignila Julija Bogatin, medtem ko je bila Žana Bjelkić ( TK Koper) tretja. V mini tenisu sta se med štiri najboljše prebila Ela Bassanese in Nikita Averyanov (oba TK Koper). Kljub letos nekoliko slabšim uvrstitvam v mednarodnem delu turnirja, pa odlični rezultati v najmlajših kategorijah dokazujejo, da se za razvoj primorskega tenisa v prihodnosti ni bati.

” Zahvaljujem se vsem našim pokroviteljem, ki so nam omogočili, da smo lahko tudi letos nemoteno izpeljali še en prestižni mednarodni teniški turnir na visokem nivoju, ki bo prihodnje leto na vrsti že desetič”,

je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper, ki je pred nekaj leti s strani evropske teniške zveze prejel posebno priznanje za najbolje organiziran turnir za mlade v Evropi. In tudi letos so udeleženci in spremljevalci tega turnirja z odličnimi vtisi zapuščali prenovljeni Tenis center Bonifika.  S tem pa teniških dogodkov na Bonifiki še ni konec, saj se je v nedeljo začelo še državno prvenstvo za dečke in deklice do 14 let.