DomovArhivV Kopru bo spet dišalo po Odprti kuhni

V Kopru bo spet dišalo po Odprti kuhni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem Carpacciovem trgu bo tako med 11. in 21. uro znova brbotalo in dišalo po slastnih dobrotah bodisi lokalni ponudnikov bodisi ponudnikov z drugih koncev Slovenije.

16_odprta_kuhna_julij_25-16

V Kopru so Odprto kuhno prvič gostili v lanskem letu, letos pa je ta priljubljena prireditev redna koprska gostja med aprilom in oktobrom. V Kopru so prireditev sprejeli odprtih rok, saj so jo že od začetka dojemali kot dobrodošlo popestritev že tako pestrega dogajanja v mestnem jedru. Njena prva izvedba v Kopru lani poleti je presegla vsa pričakovanja, tudi njene nadaljnje ponovitve pa so bile vsakič znova zelo uspešne.

OdprtaKuhna01092015-9568

Sicer pa je Odprta kuhna kulinarični dogodek, ki obiskovalcem omogoča zelo neposreden stik s ponudniki in s pripravo hrane ter predvsem njenim obiskovalcem nudi možnost poskušanja izredno raznolikih jedi in pijač na enem mestu. Veliko je tudi ponudbe za vegetarijance in vegane, poskrbljeno pa je tudi za bogato ponudbo vinarjev ter varilcev craft piva.

Projekt Odprta kuhna je obenem tudi prejemnik dveh pomembnih nagrad, nagrade Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Adria in nagrade Sejalec za inovativne dosežke v turizmu.