DomovArhivPrihod Alma Mater Europaea v Koper

Prihod Alma Mater Europaea v Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Gre za vrhunsko mednarodno institucijo  s sedežem v Salzburgu in študijskimi centri po celotni Evropi, ki ponujajo študijske programe za poklice prihodnosti, pri nas pa ima tudi velike ambicije na znanstveno raziskovalnem področju.

Ugledno ustanovo je ustanovila Evropska akademija znanosti in umetnosti, ki se ponaša s kar 29 Nobelovimi nagrajenci. Predsednik univerze je prof. dr. Felix Unger, njen rektor pa nemški politolog prof. dr. Werner Weidenfeld. Za naš akademski prostor je posebej pomembno, da je prorektor Alma Mater slovenski pravnik in diplomat prof. dr. Ludvik Toplak.

ALMA MATER JUU
Mednarodna univerza svojo vizijo in strategijo razvoja temelji na treh stebrih: znanosti, gospodarstvu in učinku ali po nemško na treh W, to so Wissenschaft, Wirtschaft in Wirken. Prav tretje geslo, učinek, poudarja pragmatično usmerjenost te ugledne akademske institucije, ki je znana predvsem po zelo uporabnih študijskih programih. Ravno usmerjenost na zaposljivost diplomiranih kadrov je pomembna prednost te univerze, saj je slovenski center univerze Alma Mater osredotočen na ponudbo študijskih programov za deficitarne poklice, v Kopru pa bo njen prvi korak študijski program socialne gerontologije in fizioterapije.

Vodstvo univerze bo prihodnji teden javnosti natančno predstavilo svoje cilje in ambicije v našem prostoru, vsekakor pa pozdravljamo prihod ambiciozne organizacije, s katero bo Koper vstopil tudi na mednarodni akademski zemljevid.