DomovArhivV treh dneh kar tri luksuzne ladje

V treh dneh kar tri luksuzne ladje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo smo občudovali velikanko Thomson Dream, včeraj pa se je pri nas prvič privezala potniška ladja Viking Sea. Že danes pa na privezu lahko občudujemo Silver Spirit, ki potnikom nudi razkošne notranje terme in wellness. Gostje se lahko zabavajo tudi v casinoju in ob zunanjih bazenih uživajo v sončnih žarkih.

silver spirit

Vsaka potniška ladja, ki se priveže pri nas, s seboj pripelje veliko turistov. Do zdaj je Koper občudovalo že približno 40.000 potnikov, do konca leta pa pričakujemo, da jih bo nekaj več kot 76.000. Trgovci in gostinci si že manejo roke, saj potniki vedno radi zapravijo kakšen euro.

20160813_110628

Na račun potnikov cveti tudi turizem, saj imajo možnost obiskati obalno zaledje kot tudi nekatere največje znamenitosti Slovenije. Vse več je namreč takih, ki se odločajo za izlete po naši čudoviti Sloveniji. Glede na to, da so nad Koprom in nasploh Slovenijo očarani, obljubljajo, da se vsekakor še vrnejo.

Silver Spirit je danes že 36 ladja, ki se je letos privezala v Kopru. Do konca leta se bo zvrstilo pri nas kar 70 potniških ladij.