DomovArhivPrihodnji teden se odprejo prijave na 3. Istrski maraton

Prihodnji teden se odprejo prijave na 3. Istrski maraton

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot je na današnji novinarski konferenci, katere se je v imenu Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič, povedala vodja organizacijskega odbora Marijana Sikošek, je osrednja želja organizatorjev, da bi z maratonom znova povezali slovensko Istro in na prireditev privabili čim večje število tekačev in obiskovalcev. Tudi letos pa pri izvedbi dogodka računajo na pomoč prostovoljcev.

DSC_0163

Prijave na teke 3. Istrskega maratona bodo odprli prihodnji torek, 1. decembra. Organizatorji si želijo, da bi se na maraton prijavilo 500 tekačev, na polmaraton 2000, na rekreativni tek pa 1500 ljubiteljev teka, kar pomeni, da bodo udeležbo na dogodku omogočili večjemu številu ljudi kot lani.

Sicer pa bodo v soboto, 9. aprila, na sporedu otroški in mladinski teki, medtem ko bo v nedeljo, 10. aprila, šlo povsem zares. Starta rekreativnega teka in maratona bosta v Portorožu,  medtem ko se bo 21-kilometrski tek pričel v Kopru. Start polmaratona bo na Pristaniški ulici pred Banko Koper, od koder bodo tekači stekli mimo tržnice, do obale in potem po obalni cesti proti Izoli, Piranu in Portorožu.

DSC_0166

Tudi letošnji maraton je poleg obalnih občin podprla Banka Koper. Kot je dejal njen prvi mož Giancarlo Miranda, je podpora maratonu eden od tistih »prijetnejših« stroškov, saj se z maratonom Banka Koper vključuje v lokalno okolje.