DomovArhivPrijave na natečaje Sladke Istre 2014 so odprte

Prijave na natečaje Sladke Istre 2014 so odprte

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zainteresirani ponudniki sladic, tort in sladkega muškata se tako lahko prijavijo na natečaj Naj torta Sladke Istre 2014, Najizvirnejša sladica Istre 2014 in Muškat Sladke Istre 2014, ki jih je Mestna občina Koper danes objavila na spletni strani www.sladka-istra.si.

Prvi, ki se izteče 3. septembra, je rok za prijavo na natečaj Muškat Sladke Istre 2014, ki ga občina organizira skupaj z Društvom vinogradnikov Slovenske Istre, dva dni kasneje, 5. septembra pa se izteče tudi rok za prijavo na natečaj Naj torta Sladke Istre 2014 in Najizvirnejša sladica Istre 2014. Uradna razglasitev najboljših bo tudi letos ob odprtju letošnje edicije festivala Sladka Istra, in sicer 10. septembra, ob 19. uri, v Hotelu Convent Adria Ankaran.

Ob tem naj spomnimo, da je minulo leto naziv za Najizvirnejšo sladico Istre 2014 prejela sladica »Ni mineštra, ma so bobiči« (Restavracija Rizibizi), med tortami je kraljevala »Casareccia« (Milord Trade s.p.), ki je tako pridobila naziv Naj torta Sladke Istre 2014, med žlahtnimi kapljicami pa je komisijo najbolj prepričal Sladki Muškat 2012, Vinakoper. Letošnji zmagovalci natečajev bodo prejeli za nagrado zmagovalne slike lanskega slikarskega natečaja Ex tempore Sladka Istra 2013 avtorjev Albine Kragelj iz Radencev, Saše Gajšek iz Celja in Irene Debevec iz Škofij, ki ga je v sodelovanju z Mestno občino Koper, organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti območne izpostave Koper.

Za več informacij o natečajih, merilih ocenjevanja, komisiji, nagradah ter prijavnicah lahko obiščete spletno stran Sladke Istre 2014.