DomovArhivPrijave na županova vino in oljčno olje odprte do ponedeljka

Prijave na županova vino in oljčno olje odprte do ponedeljka

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pridelovalci vina in oljčnega olja s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper imajo do ponedeljka čas, da se na letošnja natečaja županovo vino in županovo oljčno olje 2016 prijavijo z največ tremi vzorci vina oziroma oljčnega olja. Tako kot sleherno leto tudi letos velja, da lahko vinarji na natečaju sodelujejo zgolj z vini avtohtonih sort malvazija ali refošk, ne glede na letnik trgatve.

Zmagovalca si bosta poleg laskavega naziva Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje 2016 prislužila še odkup najmanj 600 steklenic vina in najmanj 300 steklenic oljčnega olja v protokolarne in promocijske namene, medtem ko bosta letos nagrajena tudi drugo in tretje uvrščeno oljčno olje.Nadela si bosta namreč naziv Županovo oljčno olje 2016, 1. oziroma. 2. spremljevalec, Mestna občina Koper pa bo od njiju odkupila še 200 oziroma 100 steklenic oljčnega olja.

Vsa dokumentacija kot tudi prijavnica sta na voljo na spletni strani Mestne občine Koper www.koper.si, dobite pa ju tudi v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, na Verdijevi ulici 10, v času uradnih ur. Izpolnjeno prijavnico in vzorce, oljkarji pa še dodatno kopijo analize kislosti olja, je ravno tako potrebno oddati v sprejemno pisarno Mestne občine Koper.

Dodatne informacije so na voljo v Turistični organizaciji Koper, na telefonski številki 05/6646-242.