DomovArhivPritiski, poskusi podkupovanja in celo grožnje s smrtjo

Pritiski, poskusi podkupovanja in celo grožnje s smrtjo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Iz na prvi pogled povsem običajne zgodbe, ki je s pričakovanim nasprotovanjem opozicije v mestnem svetu najprej dobila politični prizvok, je prodaja Hotela Koper prerasla v pravo kriminalko.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je bil namreč deležen osebnih groženj, celo takih, da naj bi mu segli po življenju, v kolikor se občina ne bi odpovedala uveljavitvi predkupne pravice za nakup Hotela Koper.

DSC_1122

Kot je pojasnil župan, so se grožnje in pritiski v zadnjih dneh stopnjevali: »najprej so mi grozili in od mene zahtevali naj povem, koliko mi morajo ponuditi, da bo občina odstopila od nakupa, nato pa so se začeli še hujši pritiski in celo grožnje s smrtjo. Grozili so mi tudi posredno, preko ljudi, ki jih poznam in ti so mi povedali, da je treba zadeve jemati resno, da so to ljudje, ki se nikogar ne bojijo in ki so v preteklosti že uresničili svoje, tudi najhujše grožnje. Dobival sem signale, da je bolje, tako zame kot za mojo družino, če se za primeren znesek podkupnine občina odpove predkupni pravici za nakup hotela. Poskusi podkupovanja se dnevno stopnjujejo, zdaj smo dobili še konkretno ponudbo podkupnine, ki znaša kar pol milijona evrov.«

Župan je nad poskusom podkupovanja, še bolj pa nad grožnjami in pritiski z več strani, zgrožen in je zato že podal prijavo na policijo.