DomovArhivPrišel je čas za gnojenje: po gnojila v Vrtnarijo Škocjan

Prišel je čas za gnojenje: po gnojila v Vrtnarijo Škocjan

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pozna zima in zgodja pomlad je čas, ko tla pripravimo na novo rastno sezono, zato je zelo pomembno, da vaše sadovnjake, vrtove, oljčnike in vinograde dobro založite z gnojili.

V Vrtnariji Škocjan Komunale Koper in semenarnah Marjetka boste lahko našli bogato ponudbo kakovostnih gnojil, na voljo pa vam bodo tudi strokovni svetovalci, ki vam bodo podali prave nasvete glede pravilne izbire gnojil za vse vrste rastlin.

Za dodatne informacije ali pomoč pri nakupu se lahko oglasite v Vrtnariji Škocjan, na naslovu Škocjanska pot 2, 6000 Koper (nad pokopališčem). Na voljo so vam tudi na telefonski številki 05 66 33 783. Vrtnarija Škocjan je med ponedeljekom in petkom odprta od 7.30 – 17.00 ure, ob sobotah pa od 7.30 do 13.00 ure.

Vrtnarija Škocjan predstavlja bogato ponudbo gnojil. Na navedene cene se pri večjih naročilih zagotovi tudi do 10 % gotovinski popust.

Organo
Organsko-mineralno gnojilo živalskega izvora v obliki pelet. Je odlično nadomestilo za svež hlevski gnoj in ima certifikat za eko gnojenje. Organo je odlično nadomestilo za svež hlevski gnoj, izboljša strukturo tal, z njim gnojimo, hkrati pa ohranjamo tla biološko aktivna in deluje skozi celotno obdobje vegetacije.
Na voljo so pakiranja po 5 kg za 6,40 evra in 25 kg za 21,10 evra.

Agrosol

Organsko-mineralno gnojilo rastlinskega izvora v obliki pelet. Agrosol aktivira talno foro in favno, ustvarja humus, pospešuje razraščanje korenin, spodbuja mikorizo in močno izboljša fizikalne lastnosti tal. Zaradi organsko vezanega dušika, ki se počasi sprošča skozi daljše obdobje vegetacije, Agrosol deluje blago in dolgotrajno.
Sestavljen je iz povsem naravnih surovin (sojina moka, mlečni sladkor, pesni sladkor, moka iz bombažnih semen …), ki se v procesu naravnega biološkega vrenja in ob dodatku micelija glive Penicillium chrysogenum, spremenijo v polnovredno biološko gnojilo.
Na voljo je v pakiranjih po 5 kg za ceno 10,20 evra in 25 kg za ceno 29 evrov.

Gnojila20012016_fotoVojkoRotar-9201

Kokosol

Odlično organsko gnojilo perutninskega izvora za oživljanje tal. Uporabljamo ga za gnojenje, izboljšanje strukture tal (vnos organske mase) in hkrati biološko oživljanje tal. Je odlično gnojilo, ki pospešuje nastajanje humusa v tleh, uravnava optimalen pH in ugodno vpliva na mikrofloro v zemlji. Vsebuje visok delež makroelementov (N, P, K, Mg, Ca) in mikroelementov (Fe, Cu, Mn, Zn, B).
Na voljo je v pakiranjih po 5 kg za 5,8 evra in 25 kg za 16,90 evra.

Specialno gnojilo za krompir

Specialno gnojilo za krompir in druge gomoljnice je posebej prilagojeno gnojilo za optimalno rast krompirja in drugih plodovk. Vsebuje osnovna hranila dušik, fosfor, kalij ter druga hranila, ki so nujno potrebna za dober razvoj krompirjevih gomoljev in gomoljev drugih gomoljnic. Visoka vsebnost kalija spodbuja ohranjanje krompirjevke ob koncu rasti in povečuje odpornost gomoljev na udarce. Kalij je v sulfatni obliki, kar preprečuje sivenje mesa gomoljev. Magnezij je potreben v mnogih encimskih procesih in je sestavni del klorofila. Gnojenje krompirja z žveplom vpliva pozitivno na lastnosti krompirja, kot so: vsebnost C-vitamina, beljakovin, boljša skladiščna obstojnost, poveča pa se tudi razmerje med gomolji in nadzemnih delov v prid gomoljev. Bor je hranilo, ki je nujno potrebno v prehrani gomoljnic. Vpliva na razvoj in delitev celic, na tvorbo škroba in hormonov.
Dobavljiv je v pakiranjih po 5 kg za ceno 8,90 evra.

Gnojila20012016_fotoVojkoRotar-9169

Oleofert

Oleofert je specialno gnojilo za oljke s pravim razmerjem mikro in makro elementov s podatkom organske mase.
V Vrtnariji Škocjan je na voljo po zelo ugodni ceni 11,90 evra za 20 kg pakiranje.

NPK 15-15-15 in K-FERT

Univerzalno gnojilo za optimalno preskrbo rastlin. NPK 15-15-15 (razmerje dušika, fosforja in kalija) je sestavljeno mineralno gnojilo za osnovno gnojenje vrtnin, okrasnih rastlin, trate, sadnega drevja in vinske trte. Usklajena sestava hranil omogoča osnovno preskrbo z dušikom, fosforjem in kalijem. Gnojilo uporabljamo pri vzgoji na prostem in v rastlinjakih.
Na voljo je v 25 kg pakiranjih, za samo 11,40 evra.

NPK 8-24-24

Univerzalno gnojilo za optimalno preskrbo rastlin, s podobnimi lastnostmi kot NPK 15-15-15, vendar z manjšo vsebnostjo dušika. Primeren je za osnovno gnojenje sadovnjakov in za tla, ki so bolj založena z dušikom.
V Vrtnariji Škocjan ga dobite v 25 kg vrečah za samo 15,30 evra.