DomovArhivProsta pot za nov vhod

Prosta pot za nov vhod

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V ponedeljek, 1. februarja, bo zaprl vrata Center za zbiranje in predelavo gradbenih odpadkov na Serminu. Obvestilo, da na tej, sicer začasni lokaciji, ne bo več mogoče oddajati gradbenih odpadkov, je Finali trading oziroma njegov lastnik Emil Grižon na koprsko občino poslal včeraj. Z zaprtjem deponije tako ni več ovir za nov vhod v Luko Koper, gradbene odpadke pa na Obali prevzema izolska Komunala.

Seveda tudi tokrat ni šlo brez očitkov na račun občine, ki naj bi po njegovih besedah ves čas ovirala delovanje dejavnosti. Zdaj Grižon prst krivde usmerja tudi v državo, pa čeprav mu je ta vrsto let »držala štango«.

V Mestni občini Koper so zadovoljni, saj ima zgodba že dolgo brado. Pravzaprav sega v čas pred županovanjem Borisa Popoviča, ko so se tedanji obalni župani Dino Pucer, Breda Pečan in Vojka Štular dogovorili, da bodo parcelo na Serminu namenili za oddajo in predelavo gradbenih odpadkov. Boris Popovič si je vsa leta prizadeval, da bi razmerja glede parcele na Serminu, kjer je predviden nov vhod v Luko Koper, uredil. Seveda pa je najpomembnejše, da je zgodba dosegla konec ali kot pravi župan Boris Popovič: »Smo Mestna občina Koper. Ne jamramo. Imamo rešitev.«