DomovArhivProsta mesta v podzemni garaži

Prosta mesta v podzemni garaži

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper obvešča stanovalce/stanovalke starega jedra mesta Koper-Capodistria, da je v podzemni garaži Zeleni park na Pristaniški ulici pred trgovino Oviesse še nekaj prostih parkirnih mest, ki so namenjena stanovalcem mestnega jedra, ki so imetniki dovolilnic.

Mestna občina Koper ima z upraviteljem podzemne garažne sklenjeno najemno pogodbo, na podlagi katere ima v najemu parkirne prostore, ki so namenjeni stanovalcem mestnega jedra in so imetniki dovolilnic.

Mestna občina Koper stanovalcem mestnega jedra subvencionira plačilo parkirnine za parkirne prostore v podzemni garaži. Cena, ki jo plačujejo stanovalci, znaša 25 evrov  mesečno na parkirni prostor.

Stanovalci mestnega jedra, ki so zainteresirani za najem subvencioniranega parkirnega prostora v podzemni garaži Zeleni park, morajo podati vlogo v občinski sprejemno informacijski pisarni, po elektronski pošti ali po pošti.  Parkirni prostori bodo dodeljeni upravičenim prosilcem glede na čas prispetja vloge do oddaje vseh še razpoložljivih parkirnih prostorov.

Stanovalec, ki se odloči za najem parkirnega prostora v podzemni garaži, ne izgubi pravice do parkiranja v mestnem jedru (dovolilnice) po določbah veljavnega Odloka o prometni ureditvi v starem jedru mesta Koper – Capodistria.