DomovArhivPrvo izobraževanje in delavnica v okviru projekta Zakladi Istre 2012

Prvo izobraževanje in delavnica v okviru projekta Zakladi Istre 2012

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj, 17. decembra, so se na delavnici zbrali predstavniki različnih agencij, zavodov, turističnih obratov, krajevnih skupnosti in vaščanov ter spregovorili o porečju Dragonje. Mestna občina Koper bo namreč, skupaj s Krajevno skupnostjo Šmarje in Občino Piran, v kratkem objavila natečaj, v okviru katerega bo spodbudila oblikovalce, da predstavijo svoje ideje in predloge logotipa, ki bi najbolje predstavil vse značilnosti območja. Z vidika naravne dediščine je območje predstavila Tina Trampuš z Zavoda RS za varstvo narave, Luka Kobale iz agencije New Moment je spregovoril o značilnostih dobre blagovne znamke in njenem oblikovanju, primer dobre prakse pa je predstavila Barbara Zupanc, direktorica Krajinskega parka Ljubljansko barje. Naslednja delavnica bo predvidoma sredi januarja, ko bo strokovna komisija predstavila prejete predloge logotipov in izbrala največ dva, ki bosta nagrajena. Vsi predlogi bodo predstavljeni tudi na posebni razstavi.

Prejšnji teden so se, ravno tako v Gažonu, zbrani udeleženci pogovarjali na temo istrske gastronomije. Izobraževanje je vodil mag. Marko Kukanja, ki je na zelo nazoren in zanimiv način predstavil razvoj gostinske dejavnosti v Istri skozi stoletja. Čeprav je Istra znana po svoji kuhinji in jedeh, je na predavanju povedal, da smo veliko jedi prevzeli od ljudstev, ki so na tem ozemlju vladala v različnih obdobjih.
Naslednje izobraževanje na temo gastronomije bo v ponedeljek, 22. decembra, ob 18. uri, na Izletniški kmetiji Markežič na Grintovcu. Mag. Marko Kukanja bo predstavil osnovne recepture identificiranih tipičnih jedi, skupaj z udeleženci pa bodo izbrali in določili jed, ki je prepoznavna jed območja Krajevne skupnosti Šmarje.
Vsi, ki vas istrska gastronomija zanima, ste lepo vabljeni, da se izobraževanja udeležite. Prisotnost lahko potrdite v TIC-u Koper (05 6646 403 ali tic@koper.si) ali v tajništvu Krajevne skupnosti Šmarje (05 6569 600 ali ks.smarje@siol.net).

Projekt »Zakladi Istre 2012« je del NIP LAS Istre 2012, ki ga delno sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Za vsebino projekta je odgovorna Mestna občina Koper. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
EKRP