DomovArhivPustovanje po vegansko

Pustovanje po vegansko

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tokrat je bilo srečanje v prostorih Pine na Kidričevi ulici, kjer se je zbralo večje število veganov, prišli pa so tudi posamezniki, ki takšen način življenja šele spoznavajo. Med povabljenimi je bila tudi znana veganka Jadranka Juras, ki je ob v okviru predavanja »Naš odnos do živali in veganstvo« pojasnila, da veganstvo ni dieta, ali le oblika prehranjevanja, temveč da gre za življenjsko odločitev oziroma politično gibanje in dodala, da je prepričana, da so ljudje čedalje bolj osveščeni, saj je v digitalni dobi možnosti informiranja res veliko.

Uradnemu delu je sledilo prijetno druženje, ki je obiskovalcem postreglo tudi z veganskimi prigrizki, in sicer s sadnimi sokovi in picami z veganskim sirom, ki so jih pripravili v portoroški piceriji Rustika. In ker je ravno čas pusta na dogodku niso manjkali niti krofi – veganski seveda, ki so jih spekle pridne roke prostovoljcev veganskega društva.

Zadovoljn nad dogodkom je bil tudi predsednik veganskega društva, Dani Sušnik, ki se, kot je dejal, vedno rad vrača na Obalo, še posebej če tam pripravijo uspešno srečanje. “Super je bilo. Všeč mi je, ker pridejo ljudje, ki še niso vegani in se s tem šele spoznavajo. Nekateri pridejo zaradi zdravja, drugi zaradi etike. Skupna točka pa je zagotovo ljubezen do živali in to nas druži,” je ob zaključku poudaril Sušnik. Čeprav mnogi vegane označijo kot “posebneže”, so dokazali, da so izredno družabni ljudje. Če sklepamo po količini brezplačno pripravljene prehrane, pa tudi izredno gostoljubni.