DomovArhivPrimorski derbi tokrat dobile Novogoričanke

Primorski derbi tokrat dobile Novogoričanke

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odbojkarice Go Volleyja so v sobotni tekmi 5. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale domačo ekipo OK Luka Koper, ki je tokrat, kljub dvema dobljenima nizoma, nasprotnicam morala priznati premoč. Kot so zapisali na Slovenski tiskovni agenciji, je porazu botrovalo predvsem zdravstveno stanje v koprski ekipi, ki je nekoliko pokvarilo njen ritem. Ne glede na to pa varovankam Marka Kalca poraz ne bi smel predstavljati težav, saj so si z odlično igro in preudarnostjo že predčasno zagotovile prvo mesto v modri skupini.

Že prvi niz je napovedoval maratonski dvoboj. Gostje so po zaslugi Tine Grudine in Teje Bavdaž sicer ves čas vodile, a največ s štirimi točkami razlike. To je bilo pri izidu 16:20, toda servisi Nuše Ferlinc in blok Tine Kaker so poskrbeli, da je bilo na semaforju hitro 20:20. Izenačeno je bilo tudi pri izidu 23:23, nato pa je Dajana Lucas storila napako, Bavdaževa pa je z blokom Kakerjevi svoji ekipi priborila vodstvo z 1:0.

Podoben potek je imel tudi drugi niz. Novogoričanke so ves čas vodile, a do končnice njihova prednost nikoli ni bila velika, na koncu so si z dobro igro priigrale tudi tega. Sredi tretjega niza so domače vodile za štiri točke (15:11), toda gostje so jih ekspresno ujele, s očko Teje Kolbl so povedle z 19:18. Po blok točki Bavdaževe so si priigrale tudi prvo zaključno žogo za zmago, toda niso je izkoristile. Svoje prve niso izkoristile niti Koprčanke, zato pa so drugo in znižale zaostanek na 1:2.

Začetek četrtega niza je spet napovedoval hud boj, saj sta bili ekipi še na osmi točki poravnani. Toda po servisih Amande Bible, ki je v teh trenutkih dosegla tudi dva asa, so gostiteljice dosegle sedem zaporednih točk in gladko prišle do “tie breaka”. Tega so slabo začele, Anita Petho je Novogoričanke povedla v vodstvo s 6:2, skupaj z Jurićevo, ki je v odločilnem nizu dosegla tri blok točke, pa sta prednost v vzdrževali vse do konca.

* Luka Koper: Barič 18, Calcina, Kušar, Bible 4, Ferlinc 14, Lucas 10, Kocet, Vedlin Gojčič 21, Kaker 9, Flego 1.
* Go Volley: Jurić 9, Petho 18, Bavdaž 14, Simčič, Černe, P. Marušič 5, Grudina 20, Kolbl 13, Pahor, Komel, Š. Marušič, Kerpan.