DomovArhivNorčavi pust letos ni bil nič lačnih ust

Norčavi pust letos ni bil nič lačnih ust

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi nedelja je bila na Obali v znamenju pusta, tokrat so pustne šeme preplavile Portorož, ki je tudi letos, že peto leto zapored gostil pravo pustno povorko. Ta je svojo pot začela na peščenem parkirišču pri marini, od koder so se vesele in razposajene maske odpravile na popotovanje proti Portorožu. Na njihovi poti jih je spremljala kopica obiskovalcev, ki so lahko ob pogledu na dodelane, izvirne, predvsem pa pisane maske resnično uživali, saj so se poleg že videnih »koprskih« mask v Portorožu na ogled predstavile tudi nekatere čisto nove.

In kot se za povorko spodobi tudi Portoroška ni šla brez budnega očesa dveh ocenjevalnih komisij, strokovne, ki je med vozovi največ točk namenila »Markovem tunelu drugič«, med skupinami pa maski »Coccinele ecologiche«, ter ocenjevalne, ki sta jo najbolj prepričala voz »Ankaranfest« in skupina »Bilo je nekoč na zahodu«.

Pustovanje po Portoroško se je v nedeljo nadaljevalo v družbi skupine NiPanike in množičnih obiskovalcev, medtem ko bo današnji dan minil nekoliko bolj mirno. Bodo pa zato pustne šeme ponovno zaživele jutri, na pustni torek, ko Društvo prijateljev mladine v koprski Taverni že tradicionalno organizira pustno rajanje za predšolske otroke. Ob 17. uri bodo s pustnimi klovni rajali tudi v Planetu Tuš, uro kasneje, ob 18. uri, pa bodo pravo pustno vzdušje v Gledališču Tartini pričarali učenci Glasbene šole Piran.