DomovArhivRazgibano dogajanje naslednjih dni

Razgibano dogajanje naslednjih dni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Medtem ko bo današnje dogajanje v Kopru minilo v znamenju praznične Kidričeve street party in božičnega klapskega koncerta v Areni Bonifika ter praznovanja prve obletnice delovanja novega Cameral bara na Čevljarski s skupino Ana Pupedan, bodo številna jutrišnja dogajanja že v znamenju božiča.

Tako bodo jutri popoldne v  Hiši od Bardinca v Loparju pripravili lutkovni nastop in nastop kulturnega društva  Šavrini in anka Šavrinke, pripravili pa bodo tudi izrekanje in pisanje dobrih želja  za  leto  2015 pri ognjišču in obešanje  želja na oljko, srečelov ter čajanko. Bogato dogajanje se v naslednjih dneh obeta tudi v številnih drugih krajih v zaledju občine. Tako bo jutri, v soboto, 20. decembra, ob 20. uri, v dvorani zadružnega doma v Sv. Antonu nastopila Godba na pihala Sv. Anton. Krajevna skupnost Šmarje pa to soboto (20. decembra) pripravlja dogodek, ki so ga poimenovali Čarobnost božiča na trgu. Dogajanje v tej slikoviti istrski vasici se bo začelo ob 17. uri z delavnicami izdelave okraskov, ob 18.45 bodo okraševali jelko na trgu in prižigali praznične luči, ob 19. uri pa bodo nastopili otroški božični zborček in Šmarjetice. Seveda bodo poskrbeli tudi za presenečenje, in sicer za prihod Božička, ki bo najmlajše razveselil  ob 20. uri. V Šmarjah bo praznično tudi na predvečer božiča, 24. decembra, ko bo ob 19. uri otroška polnočnica, med 20. in 22.30 si boste ob božičnih pesmih lahko ogledali žive jaslice, ob polnoči pa bo še tradicionalna polnočnica. Program bodo dodatno popestrile okrašene stojnice, na katerih ne bo manjkalo slastnih prazničnih dobrot.

V znamenju koncertov

V naslednjih dneh se lahko odločite tudi za obisk koncertov. Jutri, v soboto, 20. decembra, ob 17. uri bo v cerkvi sv. Frančiška Asiškega promocijski koncert ob izidu prve zgoščenke Andreja Makorja, v torek, 23. decembra lahko v koprski stolnici prisluhnete  božičnemu koncertu Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, prav tako v torek, 23. decembra, na povabilo Skupnosti Italijanov Santorio Santorio v koprsko prenovljeno dvorano sv. Frančiškega Asiškega prihaja komorni godalni orkester Accademia d’archi Arrigoni. Vstop na koncert bo prost, zainteresiranim obiskovalcem pa priporočajo, da si pravočasno zagotovijo brezplačne vstopnice.

Tudi letos bodo dan po božiču, 26. decembra, zaigrali člani Pihalnega orkestra Marezige, ki bodo v zadružnem domu Marezige priredili dobrodelni koncert s pričetkom ob 18. uri, isti dan bo nastopil tudi Pihalni orkester Koper, ki bo zaigral ob 19. uri v Areni Bonifika.

Zanimiv program za 26. december bodo pripravili tudi v Dekanih, kjer bodo ob 16. uri začeli s tradicionalno briškolado, 27. decembra, ob 16.30, pa bo otroke obiskal dedek Mraz. 26. decembra pa bodo v Sv. Antonu pripravili žive jaslice.

Praznično vzdušje v Kopru bo letos popestril tudi praznični sejem z bogatim spremljevalnim programom, ki se bo začel 24. decembra. Praznične stojnice bodo letos postavili v nov park pri Kapitaniji, vsak dan med 16. in 22. uro se bodo na njih predstavili lokalni ponudniki, ki s svojim delom predstavljajo pomemben košček v mozaiku mestnega dogajanja. Sejem bo tudi imenitna priložnost za nakup božično-novoletnih daril. Spremljevalni program pa bo minil v znamenju risank, različnih delavnic in gledaliških, pevskih, plesnih ter glasbenih nastopov in še bi lahko naštevali.

Vrhunec bo dogajanje doseglo 31. decembra, ko bo tudi Koper z nastopi Platane, Žige Rustje, skupine Gedore in dua Rock the Pop oziroma Tulia Furlaniča in Marina Legoviča praznično vstopil v novo leto.