DomovArhivRazglasili so naj športnika in ekipo 2014

Razglasili so naj športnika in ekipo 2014

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnja razglasitev najboljših športnic, športnikov in športnih klubov je v dvorano Arene Bonifika privabila številne športnike in ljubitelje športa ter množico visokih gostov. Med njimi olimpionika in ambasadorja Republike Slovenije za šport, strpnost in fair play Mira Cerarja, poslanca SMC Marka Ferlugo, predsednico Športne zveze Koper  Sonjo Poljšak in podžupana Petra Bolčiča, ki je prisotne na kratko pozdravil. »Mestna občina Koper je v zadnjih desetih letih ogromno investirala v športno infrastrukturo, zavedamo pa se, da le-ta, brez ustrezne vsebine, ne bi imela prave vrednosti, zato smo zelo veseli, ko na naših športnih površinah dnevno srečujemo ne samo vas, ki se s športom ukvarjate bolj resno, ampak tudi druge občane, ki se s športom ukvarjajo rekreativno,« je uvodoma povedal Bolčič in dodal, da si želi, da bi te odlične uspehe iz leta 2014 tudi v letošnjem letu ponovili oziroma še izboljšali.

Letos še več športnih uspehov

Športna zveza Koper je letos prejela kar 260 predlogov, in sicer s strani 24 športnih društev in klubov za skupaj 32 športnih disciplin. To je, kot je povedala predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak, bistveno več kot minula leta, prav tako pa se je v letu 2014 za 72 povečalo število rezultatov v mlajših kategorijah, medtem ko je nekoliko manj dosežkov minulo leto prineslo članskim ekipam in kategorijam.

Ne glede na to, je bila letošnja bera pohval, rezultatov in uspehov odlična, 176 pisnih priznanj mlajšim športnikom in ekipam, 12 posebnih plaket, 11 jubilejnih plaket in kar 61 plaket za vrhunske dosežke na svetovnih in evropskih prvenstvih ter pokalih ter častno listino.

Posebna priznanja so tako za dosežke v hitri hoji prejeli Andreja Poklar, Fabio Ruzzier, Igor Bahčič  in Vladimir Veršec, nogometaš Mitja Viler, jadralka Veronika Macarol, tenisačica Andreja Klepač in kajakaš Peter Samotorčan. Poleg njih so posebna priznanja prejeli še Radio Capris, za dolgoletno medijsko podporo športa v občini, Območna balinarska zveza Koper za organizacijo evropskega članskega prvenstva v balinanju in organizacijski odbor 1. Istrskega maratonaBanka Koper ter Gimnazija Koper, ki si je prislužila laskavi naziv naj športna šola za leto 2014.  Častna listina je tokrat šla v roke Boža Žitka, in sicer za življenjsko delo na področju športa, predvsem pri razvoju kegljanja v Mestni občini Koper.