DomovArhivTradicionalni, že 23. Eurofest tokrat v Kopru

Tradicionalni, že 23. Eurofest tokrat v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

23. EUROFEST

Za selitev Eurofesta v koprsko občino so se pri agenciji odločili predvsem zaradi tukajšnjih vrhunskih pogojev za športno udejstvovanje in pa ostalih pogojev za izvedbo te prireditve, saj je tu široka ponudba nastanitvenih kapacitet (hoteli, hostli, šole), ki se nahajajo le nekaj metrov od Športno rekreacijskega centra Bonifika in ostalih prizorišč. Tekmovanja bodo organizirali v koprskih dvoranah, najem katerih bo, poleg nastanitvenih stroškov, sofinancirala tudi Mestna občina Koper. Osrednji prireditveni prostor (igrišče z umetno talno podlogo, tribune, oder, reflektorji …), pa bo urejen le nekaj sto metrov stran, in sicer na Ukmarjevem trgu, ob mestni plaži. Tu bodo čez dan tekmovanja, ob večerih pa družabne prireditve.

Na 23. EUROFESTU pričakujejo okoli 160 ekip, z več kot 3 tisoč udeleženci iz 20 držav Evrope, Azije in Afrike.

Pripravili pa so tudi pester spremljevalni program, saj je glavno vodilo Eurofesta prav povezovanje mladih iz različnih kulturnih območij, ki na slovensko obalo prihajajo iz praktično vsega sveta. Tako je na koledar prireditve že vnešen Kulinarični večer z Mambo kingsi, karaoke, tržnica Eurofesta (predstavitev Kopra, Slovenije in držav udeleženk), izbor miss in mistra Eurofesta itd.
V agenciji Eurofest d. o. o. pričakujejo, da si bo prireditev ogledalo okoli 30 tisoč gledalcev.

DSC_0011Na tiskovni konferenci je program prireditev predstavil direktor agencije Eurofest d. o. o. Tone Barič, stališča Mestne občine Koper pa je predstavil podžupan Peter Bolčič.

2. KOPER HANDBALL CUP – MEDNARODNI VELIKONOČNI ROKOMETNI TURNIR

Zgledujoč se po Eurofestu in podobnih rokometnih festivalih po Evropi (Praga Cup, Partille Cup, …), se je, tudi v tem primeru agencija Eurofest d. o. o., odločila v Kopru organizirati velikonočni rokometni turnir. Ker se je Koper v zadnjih letih razvil v pravo športno obmorsko mesto, z vrhunskimi pogoji za športni turizem, so prepričani, da bo Mednarodni velikonočni rokometni turnir »Koper handball cup« v prihodnjih letih postal eden prepoznavnejših in večjih turnirjev v tem delu Evrope.

Prve izvedbe tega turnirja se je minulo leto udeležilo kar 42 ekip iz Hrvaške, Italije in Slovenije, letos pa organizatorji pričakujejo še številčnejši obisk iz Avstrije, Hrvaške, BIH, Italije, Litve, Srbije, Madžarske, Češke, Slovaške, Makedonije in Slovenije. Tekmovanje bo na petih prizoriščih; v Areni Bonifika (dve igrišči), telovadnicah osnovnih šol Koper in Dušana Bordona ter telovadnici Srednje tehniške šole. Na turnirju bodo nastopale tako moške kot tudi ženske ekipe, od mini rokometa do kadetskih selekcij.

S tekmovanji bodo pričeli v petek, 3. aprila, ko bo na sporedu tudi humanitarna tekma ženske reprezentance Slovenije proti selekciji tujih igralk, ki igrajo v Sloveniji. Turnir bo sklenila slovesnost s podelitvijo pokalov in medalj, ki bo v nedeljo, 5. aprila, v telovadnici Osnovne šole Koper.