DomovArhivRazpis za vključitev v Kulturni inkubator

Razpis za vključitev v Kulturni inkubator

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Vanj bo po izbirnem postopku vključenih osem posameznikov ali organizacij ciljne skupine, ki delujejo ali želijo profesionalno delovati na področju kulture. Izbrani kandidati bodo lahko v okviru Kulturnega inkubatorja za svoje dejavnosti in prireditve uporabljali prostore in tehnično opremo inkubatorja ter koristili njegovo strokovno in administrativno podporo, kar jim bo omogočilo lažje in kakovostnejše kulturno udejstvovanje ter profesionalizacijo.

FOTO_Delavnica Kultura pred inkubatorjem_Vokalna srbska praksa

Kulturni inkubator bo predstavljal prostor za razvoj lastnih idej, aktivnosti in programov na področju kulture.

Cilji Kulturnega inkubatorja so dvig kreativnih in managerskih potencialov, povečanje števila aktivnosti na področju kulture ter mreženje kulturnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev, kar bo pripomoglo k dvigu zavesti o pozitivnem pomenu ohranjanja, izražanja in rabe kulturne dediščine tako na strani uporabnikov, kakor tudi širšega okolja.

Na razpis se lahko posamezniki ali organizacije pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji prijavijo do vključno ponedeljka, 24. marca.

Promocijski video za Kulturni inkubator si lahko ogledate tukaj.

Odprtje Kulturnega inkubatorja bo v torek, 8. aprila 2014, v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper). Dogodek bo potekal v obliki okrogle mize, na kateri bodo spregovorili strokovnjaki, ki se ukvarjajo z manjšinsko problematiko, področjem kulture (kulturnega udejstvovanja in kulturne produkcije) narodnih skupnosti in problematiko njihovega zaposlovanja.

Več o projektu: www.k-i.si