DomovArhivV Miamiju napovedali gradnjo potniškega terminala v Kopru

V Miamiju napovedali gradnjo potniškega terminala v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Svečanega dogodka, v okviru katerega sta se s svojo pestro ponudbo predstavila tudi vinska klet Santomas in Slovenska turistična agencija, se je udeležila množica povabljenih, med njimi tudi kar nekaj zvenečih imen, predstavnikov največjih svetovnih ladjarjev. Gre predvsem za ključne akterje s področja pozicioniranja ladij na različne destinacije kot tudi s področja organizacije izletov, med katerimi velja izpostaviti capt. Luigija Pasteno, vodjo pristaniških dejavnosti pri MSC Cruisers, Simona Dowesa vodjo pristnaiških dejavnosti pri Holland America, Tine Oelmann vodjo pristaniških dejavnosti pri TUI Cruises, Timothyja Littleyja vodilnega pri Seabourn Cruise Line, Russella Dayo, vodilnega pri Disney Cruise ter že znanega prijatelja in podpornika Kopra, Johna Tercka, podpredsednika ene največjih svetovnih korporacij na področju pomorskega potniškega prometa Royal Caribbean.

Sicer izredno številčna udeležba Slovenskega večera je samo še dodatno potrdila pred leti sprejete pravilne odločitve ter usmeritve koprske občine in Luke Koper za gradnjo terminala ter razvoj potniškega turizma nasploh, hkrati pa je bil večer odlična priložnost, da svetovni javnosti predstavimo najnovejše projekte za izgradnjo potniškega terminala in razvoja home porta v Kopru. Luka Koper namreč načrtuje začetek gradnje objekta potniškega terminala že konec letošnjega leta, po zaključku sezone, ki se bo začela 9. aprila, s prihodom ladje Costa Classica, sklenila pa jo bo Costa Diadema, 4. novembra. Obe ladji bosta v Koper prišli prvič, Costa Diadema pa bo med vsemi tudi največja. Gre za zadnjo, čisto novo ladjo bele flote ladjarja Costa Crociere, ki se bo v Kopru ustavila na svojem prvem potovanju.
Sicer bomo na potniškem terminalu letos, po dosedanjih najavah ladjarjev, privezali 52 ladij in gostili približno 65 tisoč gostov. Tako kot lani, nas bo tudi v letošnji sezoni največkrat, kar 13 krat, obiskala ladja Thomson Majesty. Sicer pa bo največ prihodov v septembru, juniju in oktobru, najmanj pa v novembru in avgustu.