DomovArhivRok za prijavo srednjih šol na EU SI TI delavnice

Rok za prijavo srednjih šol na EU SI TI delavnice

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru projekta EU SI TI so se odprle prijave za sodelovanje pri izvajanju delavnic, namenjenih dijakom in dijakinjam 3. in 4. letnikov srednjih šol v Sloveniji. Delavnice so za šole brezplačne, izvajajo jih izkušeni trenerji, potekajo pa na šolah prijaviteljicah in imajo tekmovalni značaj.

Na delavnicah bodo dijaki in dijakinje izbranih srednjih šol spoznali, kdo sprejema odločitve o evropskih zadevah, preko skupinskih iger ugotovili, na kakšen način se odločitve sprejemajo, in se preizkusili v simulaciji odločanja po sistemu Evropskega parlamentaKončen ukrep, ki ga bodo kot razred sprejeli, bo tekmoval z drugimi predlogi za osvojitev glavne nagrade, ki je obisk Evropskega parlamenta in udeležba na Evrošoli v Strasbourgu.

Delavnice se bodo izvajale med 5. februarjem in 31. marcem 2014 na 30 izbranih srednjih šolah po Sloveniji. Srednje šole se lahko prijavijo tako, da izpolnjeno prijavnico priložijo elektronskemu sporočilu z zadevo »PRIJAVA NA DELAVNICO«, in ga pošljejo na naslov eusiti@pina.si do vključno 5. februarja 2014.

Več o delavnicah, pravilih in pogojih sodelovanja si lahko preberete tukaj