DomovArhivRokomet se v Kopru igra še naprej

Rokomet se v Kopru igra še naprej

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

 

Vsak teden bomo predstavili enega od koprskih športnih klubov, ekip ali posameznikov, ki na lokalnem, državnem ali mednarodnem nivoju zastopajo barve našega športnega mesta.

 

Le nekaj tednov po tem, ko je Rokometni klub Koper zaprl svoja vrata, je bilo ustanovljeno novo Rokometno društvo Koper. Članska ekipa igra v 2. državni rokometni ligi (2. DRL) in je v zadnjih dveh tednih nanizala kar dve zmagi, mladinci pa so v letošnji sezoni še neporaženi.

Člani s šestimi zmagami in enim porazom
Od 28. septembra, ko se je začela nova sezona 2. DRL, do danes so Koprčani nanizali šest zmag in bili poraženi le na svoji prvi tekmi proti Črnomlju. Nazadnje so odlično igrali proti RK Alples iz Železnikov (38:25) in RK iz Radovljice (44:24). V začetku novembra so Koprčani nastopili tudi v osmini finala slovenskega pokala proti favorizirani ekipi Celje Pivovarna Laško in dobili prvi polčas (14:13). V drugem polačsu pa so Celjani pokazali zobe in obalne fante premagali z 35:24.

Prva liga že prihodnje leto?
Koprčani so ob ustanovitvi novega kluba napovedali, da jim bo preskok v prvo ligo uspel v roku dveh let, drugo mesto v ligi pa dokazuje, da so cilj sposobni doseči že prej. Člansko ekipo koprskega rokometnega društva sestavljajo mladi nadarjeni igralci priznane koprske rokometne šole in že izkušeni igralci, ki še vedno verjamejo v projekt novega kluba. Od lanskoletne prvoligaške ekipe je ostal le Uroš Rapotec.

Od ustanovitve do lige prvakov in propada
Rokometni klub Koper je zaživel leta 1992. Dobro organizirano delo z mladimi je kmalu obrodilo sadove, saj se je klub kmalu uvrstil v 1. slovensko ligo, osvojil naslov državnega prvaka, trikrat slovenski pokal, zmagal v mednarodnem pokalu EHF Challenge in se uvrstil v četrtfinale lige prvakov, kjer se mu je za las izmuznila uvrstitev na zaključni turnir štirih najboljših evropskih ekip. Po uspešnih letih pa dolgoletni sponzor ni več uspel zagotoviti finančnih sredstev v enakem obsegu in klub je zašel v finančne težave.

Skupina podpornikov kluba se je nato aktivno vključila v poskus reševanja in sanacije kluba, vendar predlog poravnave ni bil sprejet s strani vseh igralcev. Podporniki so se nato odločili, da bodo ustanovili nov klub s ciljem, da bodo lahko mladi domači nadarjeni igralci (mnogi so tudi državni reprezentanti v svojih starostnih kategorijah) lahko v Kopru še naprej igrali organiziran rokomet.

Za prihodnost koprskega rokometa se ni bati
Vodstvu kluba z Aljošo Bertokom na čelu energijo za delo dajejo predvsem obiskovalci tekem, ki klub podpirajo že od samega začetka. Rokomet je v Kopru vsekakor še vedno doma in koprske tribune se iz tekme v tekmo spet polnijo. V klubu in osnovnih šolah Mestne občine Koper (MOK) zdaj vadi že 212 rokometašev vseh kategorij, med katerimi jih kar 11 brani barve slovenske državne reprezentance. Člansko ekipo vodi Zoran Jovičič, pomaga mu Dušan Podpečan. Kadete trenira Vili Ban, mlajše kategorije pa Leon Benulič, Stojan Petrinja in Lenart Cenčič. Na osnovnih šolah so trenerji še Valter Gustinčič, David Volk in Željko Zirdum.

Vse informacije o klubu lahko najdete na uradni spletni strani kluba, ogledate pa si lahko tudi njihov Facebook profil.