DomovArhivRumena noč pritegnila množice

Rumena noč pritegnila množice

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotni ognjemet je bil namreč le del zelo bogatega in raznolikega programa, ki je navdušil obiskovalce vseh generacij in starosti. Z namenom ponuditi pestro zabavo prav vsem, je Mestna občina Koper z ostalimi prireditelji, uvedla koncept hkratnega dogajanja na več prizoriščih. Največje prizorišče na Ukmarjevem trgu so z glasbenimi notami zapolnili Tinkara Kovač z bandom, skupina Platana in Orange juice band. Mlajši so lahko plesali v ritmih house glasbe DJ Jana Vibesa v Taverni in se osvežili ter zabavali s pena partyjem. Trg pri kapitaniji ni bil nič manj umirjen, saj je za glasbo in ples poskrbela skupina KU ADN, ob mandraču pa je z akustičnim koncertom nastopil znani glasbenik skupine Mambo Kings z zasedbo Vasco Acoustic. Bolj konkretni zvoki rocka so bili tokrat na sporedu na trgu pri lokalu Oro Caffe’, kjer so nastopili Rok in Rio, Sixtynine s Tomažem Klepačem in skupina The Concept – Nirvana Tribute.

Celotno dogajanje je spremljala gostinska in raznolika ponudba na stojnicah. Mnoge je privabil tudi Luna park, ki je na veliko zadovoljstvo najmlajših, sicer deloval tudi ves prejšnji teden.

Dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je dogajanje pospremil z zadovoljstvom. Na Mestni občini Koper so prepričani, da je bila odločitev o ponovni obuditvi Rumene noči dobra, saj se je dogajanja udeležilo predvsem veliko število domačinov, ki so, kot kaže, po nekaj letih obujeno prireditev, ponovno vzeli za svojo.

Sicer pa je bilo minuli vikend pestro tudi v Dekanih, kjer je domače turistično društvo pripravilo tradicionalno šagro, Guoštovco. Največ obiskovalcev jo je obiskalo v petek, ko je na dekanskem odru nastopila priljubljena skupina Zmelkoow, prijetno, a z manj obiskovalci kot ostala leta, je bilo tudi v soboto, ko so pripravili šagro v maškarah, sinočnjemu dogajanju pa je zagodlo vreme, zaradi česar je nastop  skupine Roxie odpadel, so pa slabemu vremenu navkljub uspešno izpeljali tradicionalno briškolado.

photo

Sobotni utrinek iz Dekanov.

 

Fotogalerija Rumene noči: