DomovArhivS Kartico doživetij doživi Koper

S Kartico doživetij doživi Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kartico doživetij – Koper Card je Turistična organizacija Koper zasnovala skupaj s 34 ponudniki, glavnina teh je članov Zavoda Koper Otok, kot partner pa je pristopila tudi Luka Koper, ki je v okviru četrtega doživetja naposled odprla svoja vrata tudi širšemu občinstvu, predvsem pa turistom. Poleg vodenega ogleda koprskega pristanišča, ki bo organiziran vsako soboto, bodo imetniki kartice lahko uživali tudi v razvajanjih Kavarne Loggia, turistične agencije Istranka in Slaščičarne Dehar.

Sicer kartica združuje tri različne vsebine, ob doživetjih so tu še štiri znamenitosti, ki si jih bo lahko imetnik kartice ogledal brezplačno, in sicer zvonik, Pretorsko palačo, Pokrajinski muzej Koper in Etnološko zbirko, ki skriva pravi mali zaklad mesta Koper še iz beneških časov. Prednosti kartice so tudi številne ugodnosti, ki jih v obliki popustov, daril in storitvah ponuja 26 koprskih gostincev in trgovcev, večina teh članov Zavoda Koper Otok.

Osnovna cena Kartice doživetij je 12 evrov, študentje, dijaki in upokojenci bodo morali zanjo odšteti 10, otroci pa 9 evrov. Kartica s štirimi različnimi motivi velja vse do konca maja 2015, nakar jo lahko uporabite kot ličen spominek – magnetek, ki ga postavite na hladilnik. Kot nam je pojasnila Tamara Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper, je ena od želja ta, da bi k sodelovanju povabili še več ponudnikov, ki bi s svojimi storitvami in produkti še dodatno obogatili pestro ponudbo novega produkta. Le ti se lahko, kljub temu, da je kartica že v prodaji, še vedno priključijo k projektu.

Sicer je Kartica doživetij danes že na voljo v Turistično informacijskem centru v Pretorski palači, kjer bodo vse do nedelje – samo za občane Kopra prodajali po enotni ceni, 9 evrov, ne glede na kategorijo.