DomovArhivS Škocjanskim zatokom do nagrade

S Škocjanskim zatokom do nagrade

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli petek se je na Blejskem otoku sklenil letos prvič izveden Blejski vodni festival, ki je postregel tudi z dokumentarnimi filmi o vodi, okroglo mizo na temo Vloga vodnih virov v gospodarskem razvoju in s pokušino šestih slovenskih vod, med katerimi je obiskovalce najbolj prepričala prav voda Komunale Laško. Ob tej priložnosti so podelili tudi nagrade, in sicer v petih kategorijah, med katerimi je svojo prejela tudi koprska občina. Ta je skupaj z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije ter Luko Koper pometla s konkurenco v skupini »odgovorno do vode«, prav zaradi zgodbe o Škocjanskem zatoku.

»Mnogi ne vedo, da je bil Koper nekoč otok, Škocjanski zatok, prava oaza le streljaj od mesta Koper, pa je nedvomno dokaz za to,« je nagrado z besedo pospremil koprski podžupan Peter Bolčič, ki je ponosen, da je ministrstvo prepoznalo potencial tega koprskega naravnega bisera.

Ne samo, da ima ta velik pomen zaradi svoje biotske raznovrstnosti, temveč tudi kot edinstvena turistična atrakcija, razlog za obisk mesta Koper.

Nagrado za najbolj drzen projekt, povezan z vodo, je pripadla Roku Rozmanu in ekipi, ki je izpeljala Balkan rivers tour, najboljši otroški film na temo vode pa so zrežirali in posneli v Osnovni šoli Žirovnica, in sicer dokumentarec Giuseppe, Marco Leonardi.