Tudi danes so Odprto kuhno na Carpacciovem trgu v Kopru že v prvih nekaj urah obiskali številni gurmani in sladokusci, ki so lahko na stojnicah okušali najrazličnejše jedi svetovnih kuhinj, od tajske, egipčanske, argentinske, do tradicionalne slovenske kuhinje in posebnih jedi za tiste, ki ne jejo mesa oz. hrane živalskega izvora. Sicer pa bo imela kuhna danes svoja vrata odprta vse do 21. ure, ko se bo prav v Kopru tudi uradno poslovila za letošnje leto.
»Izredno veseli smo, da smo v letošnji sezoni poleg Ljubljane in Celja obiskali tudi slovensko obalo. Koper nas je sprejel z odprtimi rokami; za to gre zahvala Mestni občini Koper, Komunali Koper, našim ponudnikom in seveda vsem obiskovalcem, ki so z nami preživeli sončne dneve na slikovitem Carpacciovem trgu in v Taverni. V treh letošnjih dogodkih smo obiskovalcem predstavili prek 30 ponudnikov in okušali skoraj 100 različnih jedi. Odprta kuhna se za letos poslavlja, vsi pa že komaj čakamo naslednjo sezono, ko se bomo ponovno podali na kulinarične sprehode med stojnicami naših partnerjev«, je pred zadnjim gostovanjem v Kopru povedal direktor projekta Lior Kochavy in tako obljubil, da bomo svoje brbončice na Odprti kuhni razvajali tudi v prihodnjem letu.