DomovArhivSandra Bašić Hrvatin: Primorskih novic ne bere nihče

Sandra Bašić Hrvatin: Primorskih novic ne bere nihče

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

 

Kje se je izgubila tako opevana kredibilnost?

Sprašujemo se namreč, kje se je izgubila kredibilnost gospe strokovnjakinje za medije Sandre Bašić Hrvatin in kredibilnost Primorskih novic kot “spoštovanega” medija, ko je za prilogo 7. val, 5. avgusta,  z naslovom “Mediji, nič več kot posel” zapisala:

Dnevnik berejo tisti, ki mislijo, da vodijo državo.

Mladino berejo tisti, ki mislijo, da bi morali voditi državo.

Delo berejo tisti, ki dejansko vodijo državo.

Večer berejo tisti, ki mislijo, da jih je država zapustila.

Novo berejo žene tistih, ki vodijo državo.

Finance berejo tisti, ki imajo v lasti državo.

Reporter berejo tisti, ki mislijo, da države nihče ne vodi in potrebuje vodjo.

Demokracijo berejo tisti, ki mislijo, da državo vodijo skrivne organizacije.

Bralcem Slovenskih novic pa je vseeno, kdo vodi državo, dokler je to, kar počne, škandalozno.«

Vsem navedenim medijem smo poslali vprašanje kako komentirajo navedene trditve.

Odgovorni urednik revije Reporter, Silvester Šurla pravi, da žal ne razume, kaj je hotela Bašić Hrvatinova povedati: »Ne vem tudi ali je njena izjava podprta s kako raziskavo ali je izrečena kar tako na pamet. Če je slednje, kar tudi domnevam da je, je potem zelo žalostno, da medijski strokovnjak, kar naj bi Bašić Hrvatinova bila, klati take neumnosti.«

šurla
Silvester Šurla: žalostno, da si strokovnjak kot je Bašičeva dovoli klatiti take neumnosti.

Na njeno pisanje, se je za naš portal odzval tudi direktor Časnika Finance, Peter Frankl in navedel: »Ljudje, ki imajo v lasti državo berejo predvsem klipinge o sebi in težko še kaj. Finance berejo tisti, ki gledajo v prihodnost.«

frankl_peter
Peter Frankl: Finance berejo tisti, ki gledajo v prihodnost.

Kot je v enem izmed intervjujev sama zatrdila, so se “časopisi stoletja borili za status, ki ga imajo. Ključen dejavnik naj bi bila povrnitev zaupanja bralcev. Bralci  mislijo, da informacija nastane sama po sebi. Treba jim je razložiti, da novinarji ustvarjajo vsebine.”

Odgovorni urednik Primorskih novic je očitno na dopustu

Prav Bašić Hrvatinova pa je tista, ki je v kolumni  prisolila zaušnice novinarjem, ki se trudijo in delajo za različne časopisne hiše in revije, da niti ne omenjamo tega, da jo nekateri izmed navedenih opevajo in spoštujejo kot medijsko strokovnjakinjo. Največjo zaušnico pa je prisolila kar svojim sodelavcem s Primorskih novic. Iz napisanega lahko namreč sklepamo, da vsi berejo navedene medije, Primorskih novic pa nihče. Da ne omenjamo še ostalih medijev, ki se jih Sandra Bašić Hrvatin v plohi neumnih »floskul« ni lotila.

Zanima nas, kako so lahko v Primorskih novicah spregledali tako velik spodrsljaj. Poskušajo biti kredibilen in pravičniški medij, pa zaušnica prileti prav od znotraj in to od spoštovane medijske strokovnjakinje.

Od strokovnjakinje bi se pričakovalo najmanj raziskavo s tega področja, ne pa le nekaj nametanih besed, ki grdo spodkopavajo njeno kredibilnost in kredibilnost Primorskih novic kot medija. Takega ponižanja si zagotovo ne želi nihče.