DomovArhivV soboto bo v Kopru zopet dišalo po Odprti kuhni

V soboto bo v Kopru zopet dišalo po Odprti kuhni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Primorski ljubitelji dobre hrane, prijetnega druženja in pokušanja raznolikih gurmanskih dobrot bodo ta konec tedna ponovno prišli na svoj račun. V Kopru bo po julijski počitniški pavzi namreč ponovno gostovala najbolj priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna. Pod arkade Taverne in ob stojnice na Carpacciovem trgu tokrat vabi v soboto, 27. avgusta, in sicer s podaljšanim obratovalnim časom od 11. ure dopoldne, pa kar do 22. ure zvečer.

kuhna

Sobotno kulinarično popotovanje od poznega zajtrka do večernega prigrizka

»Tokrat se bomo v Kopru, kjer običajno gostujemo ob torkih, za spremembo družili na soboto. Z Odprto kuhno na dela prost dan bomo domačinom in obiskovalcem našega lepega primorja omogočili, da v dobrotah naših ponudnikov in ob prijetnem druženju še bolj sproščeno uživajo,« je pojasnila Alma M. Kochavy, vodja projekta.

kuhna1

Na Odprti kuhni, ki poteka v sodelovanju z Mestno občino Koper, si bodo obiskovalci pred odhodom na plažo in kopanje lahko privoščili pozen zajtrk oziroma brunch; se popoldne – da ne bo treba kuhati doma – oglasili na poznem kosilu; zvečer pa si privoščili lahko večerjo ali prigrizek s prijatelji, kozarček plemenitih mehurčkov in pogovor ob dobri glasbi. Seveda lahko tudi kar tako skočijo na nekaj sladkega, recimo na znameniti Jezerškov šmorn ali na pregrešne pisane macarone znanega Masterchef sodnika Karima, ali na kaj slanega, denimo na izvrsten hot dog ponudnika Jedu, ki se bo karavani Odprte kuhne to sezono v Kopru pridružil prvič.