DomovArhivŠe dva dni do najslajšega vikenda v letu – Sladka Istra 2014

Še dva dni do najslajšega vikenda v letu – Sladka Istra 2014

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihajajoči vikend bo v Kopru izjemno pestro, v Areni Bonifika bo najslajša prireditev v Sloveniji, že šesti mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po številnih stojnicah, kjer bodo okušali sladice in sladke izdelke naših in tujih krajev.

Zelo lično in kreativno okrašene stojnice, polne sladic in sladkih izdelkov, tako tistih iz receptur naših mamic in babic, do tistih, ki bodo v spominu ostali dandanašnjim otrokom, bodo 20. in 21. septembra, med 9. in 19. uro, vabile k okušanju dobrot. Na vsaki stojnici bo na voljo več vrst sladkih izdelkov značilnih za Istro, širšo Slovenijo in tujino. Posebej zanimiva bo tudi Dežela čokolade. Na spletni strani festivala si lahko ogledate, kdo vse se bo s svojimi dobrotami predstavil letos. Obeta se skoraj 150 sladkih stojnic, v okviru katerih se bo predstavilo več 120 različnih ponudnikov.

Obiskovalci bodo lahko sladke izdelke okušali v zameno za kupljen degustacijski kupon, katerega vrednost znaša 0,50 evrov, lahko pa se bodo odločili tudi za nakup večjih količin sladkih izdelkov. Degustacijske kupone (komplet štirih degustacijskih kuponov) bodo obiskovalci prireditve lahko kupili na info točkah prireditve, kjer bodo lahko pridobili tudi vse informacije o ponudnikih na stojnicah in spremljevalnem programu prireditve.

Festival bo zanimiv za vse generacije in okuse. Obiskovalci se bodo lahko naučili priprave sladic in svoje znanje preizkusili na slaščičarskih delavnicah. Organizirane bodo vodene degustacije za ljubitelje sladkih vin in piva ter delavnice priprave koktajlov. Veliko spremljajočih aktivnosti bo namenjenih tudi najmlajšim saj se bodo lahko otroci zabavali na otroških sladkih uricah in kuharskih delavnicah.

Vzporedno s sladkim dogajanjem bodo potekale tudi zanimive aktivnosti:
– v soboto ob 20. uri bo v Taverni na sporedu koncert skupine Dej še en litro ob 15-letnici delovanja,
– v nedeljo, med 9. in 19. uro bo na Titovem trgu v Kopru potekala umetniško – ekološka tržnica,
– v soboto bodo koprski zaliv zasedli organizatorji regate Burin Yachting Club za Pokal Slovenije,
– v nedeljo bo od Žusterne do Kopra potekala tudi veslaška regata osmercev.

V nedeljo, 21. septembra, bo Sladko Istro poleg prihoda kar treh potniških ladij zaznamoval tudi Obalni kolesarski maraton, na katerega se lahko prijavite na http://www.obalnimaraton.si/prijava/, izbirate pa lahko med tremi različnimi trasami (dolžinami) po poteh čudovite Istre.

Zaradi dežja, bo del spremljevalnega programa okrnjen, tako so tradicionalni Ex tempore prestavili na 4. oktober 2014, v čas Dnevov kmetijstva slovenske Istre; lutkovni prestavi bosta v okviru koprske prireditve Kidričeva street party, ki bo ob petkih. Odpadle pa bodo naslednje aktivnosti; Sladki teniški turnir Vigò in Sladolado cup, Get wet animacije, Dežela igral in Mesto pleše.

Ostali spremljevalni program bo v celoti v Areni Bonifika.

Več o programu Sladke Istre 2014 v ARENI BONIFIKA si lahko preberete v prilogi.

************

Organizatorji Sladke Istre 2014 so: Mestna občina Koper, Turistična organizacija Koper,
Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper, Javni sklad za kulturne dejavnosti – območna izpostava Koper, Društvo vinogradnikov slovenske Istre, Primorski tenis in drugi.

************

Več na uradni spletni strani festivala:
www.sladka-istra.si

Video iz Sladke Istre 2013:
http://youtu.be/yusa_FOtieY

Sladka Istra na facebooku:
www.facebook.com/SladkaIstra