DomovArhivUlična zabava na Kidričevi

Ulična zabava na Kidričevi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V želji, da bi oživili tudi ta del mesta, se je koprska občina, skupaj s ponudniki v Kidričevi ulici in Zavodom Koper otok odločila mestu in prebivalcem ponuditi pravo popoldansko ulično zabavo, ki bi ponujala nekaj za vse generacije. Tako se je rodila zamisel o prireditvi Kidričeva Street Party, ki bo svoja vrata uradno odprla jutri, 19. septembra, ob 18. uri. Odprtje bodo pospremile mažoretke, ki se bodo skupaj s Pihalnim orkestrom Marezige sprehodile vzdolž celotne ulice, nato bo ob manjšem vodnjaku na ulici zapela tudi Klapa Semikanta`. Uro pred tem, ob 17. uri, bo poskrbljeno tudi za najmlajše, ki jih bodo s predstavo »O lisički zviti tički in volku« zabavale lutke Lutkovnega studia Lutkarnica Koper, vse do 22. ure pa bo pestro tudi drugod. Na stojnicah se bodo predstavljala odlična vina Rojac, Garnata bistro bo gostil after work party, »Hoppiness« pivoteka pa druženje ob pivu in elektronskih ritmih. Ob 19. uri bo v Taverni nastopil Pihalni orkester Marezige, ob 20. uri na Muzejskem trgu pa še skupina Gedore.

Ulična zabava na Kidričevi poleg tega prinaša tudi odprtje dveh razstav Pokrajinskega muzeja Koper, in sicer slikarske zbirke Mestne občin Koper, v katero so zajeta likovna dela iz obdobja 20. stoletja, ki bodo razstavljena v galeriji Lepa Vida – Galeriji moderne in sodobne umetnosti. Prav tako bo za javnost odprta tudi stalna razstava sodobne industrijske zgodovine »60 let Tomosa – Življenje tovarne in njenih ljudi«, v okviru katere bodo v nekdanjem t.i. mlečnem baru razstavljeni številni predmeti, vozila, slikovni material in drugo, tako ali drugače vezano na obdobje Tomosa.

V okviru Kidričeva Street Party dogodka, bo svoja vrata odprla tudi trgovina Okusi Istre – Marinka Hrvatina, ki bo obiskovalcem na poseben način poskušal približati in jih seznaniti s tradicionalnimi okusi in recepti naših krajev.

Koper bo poleg tega že jutri dobil tudi prvi 3D center, za katerega bo skrbelo podjetje Harpha Sea, ki bo odprt vsak dan, v njem pa si bo mogoče bodisi ogledati 3D izdelke bodisi se seznaniti z možnostmi 3D komunikacije, center pa bo tudi nudil podporo od idejne zasnove do prototipa tako podjetjem kot posameznikom.

Prvi ulični zabavi bodo sledile še številne druge, koprska občina bo namreč organizirala še tri, naslednjo 26. septembra, nato pa še 10. in 17. oktobra, nakar bodo organizacijo v celoti nase prevzeli ponudniki, ob pomoči Zavoda Koper Otok.
V času ulične zabave bo Kidričeva ulica povsem zaprta za promet, obvoz bo urejen po Garibaldijevi, Župančičevi in Verdijevi ulici.