DomovArhivSejem ob prazniku sv. Nazarija

Sejem ob prazniku sv. Nazarija

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod »Koper Otok«, ki združuje trgovce, gostince in ostale ponudnike starega mestnega jedra Kopra, ob prazniku sv. Nazarija, zavetniku Kopra, ki praznuje sicer 19. junija, obljublja to soboto, 20. junija, na Prešernovem trgu-Mudi pestro dogajanje.
V zgodovini je praznik sv. Nazarija predstavljal enega od glavnih dogodkov v mestu. Iz številnih zgodovinskih virov je razvidno, da je praznik vedno spremljal tudi mestni trgovski sejem. Združeni trgovci iz mestnega jedra Kopra želijo obuditi to staro tradicijo, zato v soboto od 10. do 18. ure pripravljajo sejem ob prazniku sv. Nazarija.
Sejemska ponudba bo obsegala 20 prodajnih stojnic z različno ponudbo lokalnih trgovcev, obrtnikov, pridelovalcev in umetnikov. Precejšnjo pozornost bodo namenili lavandi. Značilnost tako imenovanih šopkov sv. Nazaria (spighe di san Nazario) je bila namreč prav lavanda.
V sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper (ZKD MOK) bo sejem odprla Godba na pihala iz Sv. Antona. Ob trgovskem sejmu na Prešernovem trgu bo pred trgom na Pristaniški ulici tudi sejem starin, pripravljajo pa tudi delavnico Ustvarjajmo z lavando.
Pestro pa bo tudi že dan prej, ko bodo v petek, 19. junija, na Prešernovem trgu lokalni umetniki organizirali umetniško tržnico, čemur bo sledila Noč knjigarn s francoskim večerom.