DomovArhivKoper pripravljen za Eurofest

Koper pripravljen za Eurofest

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi teden julija bo Koper živel z mladimi rokometaši, saj bo tu prizorišče 23. Eurofesta. Kot so povedali organizatorji na današnji novinarski konferenci, se bo evropskega rokometnega festivala udeležilo 152 ekip iz 18 držav, od Avstrije, Italije, Hrvaške, Belgije, Nemčije pa vse do Izraela in Tajvana, pričakujejo pa nekaj več kot 2500 udeležencev. Prizorišča tekem bodo arena Bonifika, telovadnica in zunanje igrišče OŠ Koper, igrišča ŠRC Bonifika, telovadnica OŠ Dušana Bordona, pa tudi Ukmarjev trg, ob tem pa so pripravili bogat spremljevalni program, posebej pa tudi 3. turnir v rokometu na mivki ter 2. rokometni pokal Kopra.

Festival, ki ima tudi humanitarno noto, izkupiček bo šel namreč za letovanja otrok, ki jih organizira koprsko Društvo prijateljev mladine, se bo začel v sredo, 1. julija, s spoznavnim večerom na Ukmarjevem trgu, uradno pa ga bodo odprli 2. julija. Direktor agencije Eurofest Tone Barič napoveduje veličastno odprtje, saj se bodo ekipe ob 21. uri zbrale na Titovem trgu, nato pa se v spremstvu Golidaric, Šavrinskih godcev, Solinarjev ter Godbe na pihala Koper ter mažoretk v mimohodu podale po Čevljarski ulici, prek Staničevega trga in Pristaniški ulici do Ukmarjevega trga, kjer bo uradni del odprtja 23. Eurofesta.

Barič je na konferenci poudaril, da se je izkazalo, da je bila selitev festivala v Koper resnično pravilna odločitev, saj je bilo letos logistično festival veliko lažje pripraviti, pri čemer jim je zlasti pomagala Mestna občina Koper. Koprski podžupan Peter Bolčič je prepričan, da je tudi evropski rokometni festival dokaz pravilnosti odločitve občine, ki je zadnja leta intenzivno vlagala v vrhunsko športno infrastrukturo, kar zdaj žanje sadove. Poudaril je, da bo Koper vsekakor prvi teden julija živel v duhu rokometa in da bodo udeleženci festivala prav gotovo nad Koprom navdušeni.

Ena od prednosti Kopra je tudi, da so vsi udeleženci nastanjeni v bližini središča dogajanja, saj je prenočitvenih zmogljivosti dovolj (šole, hostli, dijaški dom,..). Kajti namen festivala je tudi druženje ter spoznavanje različnih kultur in ljudi. Priložnosti za to pa bo več kot dovolj, saj bo poleg tekem dogajanja res veliko, od karaok, petkovega koncerta Mambo Kings, izbora miss in mistra, tržnice na Pristaniški ulici, pripravljajo pa tudi dobrodelni kulinarični večer s kuhanjem pašte z morskimi sadeži v 4-metrski posodi velikanki.