DomovArhivPričenja se Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki

Pričenja se Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarskega prvenstva se bo udeležilo 16 najboljših moških in 12 ženskih evropskih univerzitetnih ekip, ki jih čaka naporen urnik tekem. Kar 78 tekem se bo namreč zvrstilo v dvoranah OŠ Koper, STŠ Koper in Areni Bonifika. Prve tekme bodo pričele v nedeljskih dopoldanskih urah, 21. junija, uradna slovestnost ob odprtju pa bo, prav tako v nedeljo, ob 19. uri, na Titovem trgu.

Predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič je dejal: “Le nekaj dni nas loči do pričetka prvenstva in kot organizator si vsekakor želimo in nadejamo, da bodo tako udeleženci kot tudi obiskovalci imeli kaj za videti. Univerzitetno košarkarsko prvenstvo lahko namreč štejemo med vrhunska prvenstva, saj so člani univerzitetnih ekip tudi nekateri vrhunski športniki, pogosto pa celo državni reprezentanti. Univerza na Primorskem in mesto Koper bosta s takšnimi prvenstvi rasli kot destinacija za turizem in študij.”

“Organizacija univerzitetnega prvenstva je poseben izziv, zato me zelo veseli, da so organizatorji uspeli pripeljati ta poseben dogodek v Koper. S tovrstnimi prvenstvi se krepi sodelovanje med univerzami ne samo na nacionalnem, ampak tudi na mednarodnem področju in prinaša univerzi gostiteljici nedvomno odlično priložnost za prepoznavnost v širšem evropskem prostoru. To je tudi možnost, da se izkaže pomembnost obštudijskih dejavnosti študentov in njihovih športnih dosežkov,” meni rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič.

Vsi ogledi tekem so brezplačni. Razpored tekem bo objavljen na uradni spletni strani prvenstva http://basketball2015.eusa.eu/, prvenstvo pa bo možno spremljati tudi preko različnih družbenih omrežij (@EUCKoper).

Trinajsto Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki – EUPK organizira Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (UP), Mestno občino Koper (MOK), Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP), Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) in spada v okvir evropskih univerzitetnih prvenstev pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA).

Foto EUC Koper_tk_2015: Sandi Jerman
Foto ostalo: arhiv UŠZP