DomovArhivSirena prvič priplula v Koper

Sirena prvič priplula v Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Približno 640 potnikov in pripadajočih članov posadke je v jutranjih urah s 181 metrov dolgo Sireno priplulo v Koper. Bela lepotica, ki je bila pred kratkim popolnoma prenovljena, sodi v kategorijo luksuznih ladij, na njej pa praktično ne manjka ničesar. Kot se za tovrstne plavajoče hotele spodobi, ima več restavracij, igralnico, fitnes, center dobrega počutja, bazene in še bi lahko naštevali.

Ob današnjem, prvem prihodu Sirene v Koper, so ladjo obiskali predstavniki Mestne občine Koper, na čelu s podžupanom Petrom Bolčičem, predstavnik ladijskih agentov ter vodja potniškega terminala Bojan Babič. Kot veleva praksa ob tovrstnih obiskih, so si s kapitanom ladje Giuliom Resso. izmenjali protokolarna darila, nato pa so si še ogledali ladjo.

Sicer pa bo ta mesec Koper obiskalo kar devet ladij, naslednja bo k nam prispela že jutri (v torek), potem pa še to nedeljo, 15. maja, prihodnjo soboto, 21. maja, pa bo naše mesto gostilo kar dve potniški ladji hkrati.

Spomnimo, da je letošnjo sezono pomorskega potniškega turizma v Kopru odprla ladja Berlin, ki je k nam priplula v začetku marca, skupno pa nas bodo potniške ladje v letošnjem letu obiskale kar 65 krat, s čimer se bo letošnja sezona zapisala kot druga najboljša sezona po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi ladij in skoraj 110 tisoč potniki rekordno.