DomovArhivKoper se iz Velenja vrača s tremi točkami

Koper se iz Velenja vrača s tremi točkami

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po enakovrednem začetku srečanja med ekipama NK Rudar Velenje in FC Luka Koper so Koprčani vajeti prevzeli v svoje roke. Z zbrano igro in lepimi akcijami so blesteli ves prvi polčas, v katerem so uspeli tudi dvakrat zatresti mrežo velenjskih Knapov.

Po umirjenem začetku tekme, je v 11. minuti Joel Valencia izkoristil hudo napako Klemna Bolhe in zadel za 0:1. Kmalu zatem je na strani gostujoče ekipe poskušal tudi Jaka Štromajer, a mu je velenjski vratar strel ubranil. V 22. minuti so bili Kozlički znova v akciji, po hitrem prodoru Rubena Belime po desni strani je sledil močen strel proti vratom Velenja, vendar do zadetka žal ni prišlo. Takoj zatem je poskušal tudi Leo Štulac, prav tako neuspešno. Koprčani pa kljub temu ritma niso izgubili, kmalu je namreč s strelom zapretil Jefthon, vendar je streljal mimo vrat.

Prvo pravo priložnost so Velenjčani imeli šele v 35. minuti, a je Senad Jahić streljal mimo vrat Kopra. Sledil je ponovno lep poskus Rubena Belime, a je ostal rezultat nespremenjen.

Potem pa je v 36. minuti po podaji Daliborja Radujka z glavo mojstrsko zadel Leo Štulac in tako vodstvo Kopra povečal na 0:2.

V izteku polčasa so poskušali še domači, z močnim strelom proti vratom je poskušal Mate Eterović, vendar je odličen koprski vratar Vjekoslav Tomić strel mojstrsko ubranil.

Drugi polčas so veliko bolj napadalno začeli domači igralci, ki so že v 46. minuti poskušali prek strela Elvedina Džinića, a ta ni bil dovolj močen, da bi ogrozil koprska vrata. Nato pa so se ponovno prebudili Kozlički, v 61. minuti je znova poskušal Ruben Belima, a tokrat je meril nekoliko previsoko, v 70. minuti je poskušal še Zlatan Muslimović, a žoge ni zadel dovolj močno, da bi premagal velenjskega vratarja Radana.

Nato pa je bilo v 72. minuti zelo nevarno pred koprskimi vrati, poskušal je Tolimir, ki je z močnim strelom zadel soigralca, akcije pa v Rudarju nato niso uspeli izpeljati.

V naslednjih minutah so imeli Kozlički znova več lepih priložnosti iz hitrih protinapadov, a žoga ni in ni želela v mrežo. Najprej je poskušal Valencia, nato prek Horvata še Belima, na koncu celo Štulac, a je ostala mreža Velenja tokrat nedotaknjena.

DSC_7240

Obe ekipi sta se borili do konca tekme, a so bili Koprčani tokrat bistveno boljši.To je v izjavi po tekmi priznal tudi koprski strateg Milan Obradović, ki je zadovoljen z igro domačega moštva.

“V prvem polčasu smo pokazali borbenost, drugi polčas pa je bil nekoliko bolj umirjen, igralci so se nekoliko ustavili, branili so rezultat, morda je prišlo tudi do nekega psihološkega momenta.” Kljub trem osvojenim točkam po njegovem sedaj ni čas za evforijo in slavje: “Čaka nas težka tekma s Krko”.

Uigranost, lepi prehodi, hitre podaje in dva zadetka, so bili tako ključni, da se bodo v domači Koper vrnili s tremi točkami. Že v sredo, 11. maja, jih čaka nova tekma proti Krki, ki jo bodo na domači Bonifiki odigrali ob 19. uri.