DomovArhivTo soboto vsi v Center mladih Koper

To soboto vsi v Center mladih Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Gre za nadaljevanje niza dogodkov v okviru Pomladnega festivala – ta bo vse do 22. maja navduševal z izbranimi glasbenimi skupinami kot tudi z mladimi glasbenimi upi, ki na svojo pravo priložnost za prodor na glasbeno sceno še čakajo.

Big Band Hrošči iz Marezig pri Kopru je svoje glasbeno ustvarjanje začel razvijati pod taktirko Karla Glavine, ki je skupino vodil šest let, z novim dirigentom in svežim zagonom pa je v letu 2011 odprl novo poglavje, ki ga že zaznamujejo številne pozitivne kritike ter koncerti v Sloveniji in tujini.

Pod vodstvom slovenskega glasbenega velikana Dennisa Beganovicha,  je namreč big band prerastel svoje okvire in se tako rekoč prelevil v pravi show band, ki se lahko pohvali z nastopi na večjih in odmevnih dogodkih, med katerimi velja izpostaviti nastop za Pop Tv-jevo promenado v Križankah, Jack Daniels-ovo zabavo v Ljubljani in turnejo na Češkem.

Prav tam je imel band priložnost nastopiti na odru enega največjih klubov v Evropi – Lucerna Music Bara v Pragi, kjer so se občinstvu predstavila velika imena svetovne glasbene scene. Preusmeritev v avtorsko glasbo, predvsem pa svojstveni, udarni aranžmaji nakazujejo novo prelomno pot, delček katere bo The Bug Orchestra predstavil tudi na sobotnem glasbenem spektaklu v prostorih Centra mladih Koper, ob 21. uri.