DomovArhivSladko, humanitarno in zabavno – Sladka Istra 2015

Sladko, humanitarno in zabavno – Sladka Istra 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihodnji konec tedna se boste lahko sprehodili med več kot 150 stojnicami na Pristaniški ulici, kjer boste v zameno za kupljene degustacijske kupone okušali več kot 300 najrazličnejših sladkih dobrot. Sladka Istra bo tudi letos odlična priložnost za okušanje tipičnih istrskih sladic, čokoladnih dobrot, pit, tort, bio in presnih sladic ter drugih slovenskih in mednarodnih sladkih izdelkov. Poskrbljeno bo tudi za pasje prijatelje, saj boste na eni izmed stojnic našli sladke izdelke, ki bodo namenjeni prav vašim ljubljenčkom.

Sladkanje in vonj po morju pa nista edina razloga za obisk Kopra, tudi letos bo Sladko Istro pospremil bogat spremljevalni program, ki ga bodo zaznamovale slaščičarske delavnice in kuharski šovi, tako se boste denimo lahko naučili izdelovati sladice v čašah, zdrave sladke vaflje in presne dobrote ali se boste preizkusili v mešanju koktajlov.  Manjkali ne bodo znani strokovnjaki s področja gastronomije, katere del je seveda tudi slaščičarstvo, ter številni TV obrazi. Z nami bo prof. dr. Janez Bogataj, ki bo izvedel predstavitev slovanskih sladic, Naser Gashi bo izvedel tri slaščičarske delavnice, Blaž Habjan bo oblikoval skulpturo iz čokoladne mase, Gorazd Potočnik iz oddaje Gorazdova slaščičarna pa bo očaral s kuharskim šovom z naslovom Čokolada večjih dimenzij. Vsi ljubitelji koktajlov pa se bodo lahko družili z barovcem Damjanom Brajkom. Obeta se tudi pester program za otroke, ki ga bodo zaznamovale številne delavnice, animacije in lutkovne predstave v izvedbi Planeta TUŠ Koper, Društva prijateljev mladine Koper, Gajble, Vzajemne, Sladkih nasmehov in številnih drugih .

Sladko Istro bodo letos pospremili tudi sobotni Dnevnikov humanitarni tek, Regata Burin Yachting Club za Pokal Slovenije in večerni koncert Tulia Furlaniča ob 50. obletnici delovanja na slikovitem Titovem trgu, v nedeljo pa slikarski ex-tempore in zaključek prireditve  s podelitvijo priznanj zmagovalcem natečajev Sladke Istre in Ex-tempora Sladke Istre 2015.

Ker ima Sladka Istra letos tudi humanitarno noto, bodo za društvo Sožitje zbirali sredstva na dva načina, in sicer pripravili bodo tekmovanje v dobrodelni peki palačink. Vse, ki bi se radi preizkusili v vlogi palačink-mojstrov, vabijo, da se do srede, 16. septembra 2015 prijavijo na info@sladka-istra.si, v soboto se bodo v peki palačink pomerili tudi nekateri znani obrazi, med njimi denimo pevka Tinkara Kovač, voditelj Tomaž Klepač, televizijka Darja Zgonc in številna druga prepoznavna imena s sveta športa, zabave in kulture.  Dobrodelna pa bo tudi stojnica Mestne občine Koper, kjer bodo zaposleni pripravili in prodajali sladice skupaj s podjetjem Engrotuš d.o.o. in Radiem Koper.