DomovArhivZ najboljšimi novicami proti revščini

Z najboljšimi novicami proti revščini

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News) in s pomočjo prostovoljcev so danes, 11. septembra, tudi v Kopru, poleg tega pa še v Olmu, Vanganelu in v Marezigah, delili časopis, ki s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju dokazuje, da lahko ustavimo globalno revščino.

Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti. »Zgodbe v časopisu pa pričajo tudi o tem, kako je porabljen denar, ki ga ljudje prispevamo v humanitarne namene. Kajti najboljše novice iz sveta nam prinašajo prav to. Še toliko bolj pa sem vesel, da me je z dobrimi novicami seznanila Tinkara Kovač, »je danes, ko so prostovoljci obiskali Koper, dejal podžupan Peter Bolčič.

»Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost,« je slogan Evropskega leta za razvoj, prav Najboljše novice iz sveta pa so eden od največjih dogodkov v Sloveniji. V koprski občini je k novicam pristopilo Območno združenje Rdečega križa Koper. V projektu Najboljše novice iz sveta sicer letos sodeluje 13 evropskih držav, v Sloveniji pa se je tej evropski prostovoljski akciji pridružilo 300 prostovoljcev, ki so danes razdelili 12.500 izvodov časopisa skupaj z brezplačnim simboličnim zajtrkom, kefirjem Mlekarne Planika iz Kobarida.