DomovArhivTudi Mestna občina Koper za odpis dolgov

Tudi Mestna občina Koper za odpis dolgov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot napovedano, je konec minulega meseca tudi Mestna občina Koper podpisala sporazum o izvedbi odpisa dolgov, ter se tako pridružila nekaterim drugim slovenskim občinam in gospodarskim družbam, ki so se že nekoliko prej odločile v teh težkih časih pomagati socialno šibkim skupinam prebivalcev.  Upniki (vrtci in šole) bodo v okviru sporazuma odpisali dolgove staršem, ki niso bili zmožni plačati vrtca oziroma prehrane v šoli, a le tiste, ki so nastali do vključno 30. decembra 2013.

Za odpis dolga lahko skladno z določili zakona, ki omogoča odpis dolga, zaprosijo tisti, ki v obdobju med 1. januarjem in 30. junijem 2015 prejemajo denarno socialno pomoč, pa tudi prejemniki varstvenega, veteranskega ali otroškega dodatka (iz 1. oziroma 2. dohodkovnega razreda ali otroškega dodatka iz 3. dohodkovnega razreda in so hkrati osebe navedene v odločbi o pravici do otroškega dodatka tudi prejemniki dodatka za nego otroka oziroma dodatka za veliko družino). Upravičenci morajo izpolniti predpisan obrazec za odpis dolga in ga nasloviti neposredno na vrtec oziroma šolo, to pa lahko storijo najkasneje do 31. oktobra 2015. V kolikor bo upnik ugotovil, da je dolžnik upravičen do odpisa dolga, bo z dolžnikom sklenil poseben dogovor, in sicer najkasneje do 31. januarja 2016.

Mestna občina Koper je poleg tega pozvala še Javni stanovanjski sklad MOK, Komunalo Koper in Rižanski vodovod Koper, da se pridružijo k akciji odpisa dolgov in tako tudi sami nekaj storijo za ljudi v stiski. Prav tako Mestna občina Koper poziva tudi ostale upnike, ki skladno z zakonom lahko odpišejo dolgove, da pristopijo k podpisu sporazuma o izvedbi odpusta dolgov.

Lp, PR MOK