DomovArhivSlakonja in Toš pred polnim teatrom

Slakonja in Toš pred polnim teatrom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nestrpna komedija Tak si izpod peresa Gorana Vojnoviča v režiji Aleksandra Popovskega s Klemnom Slakonjo in Tadejem Tošem, ki je letos na Dnevih komedije pobrala kar tri od petih nagrad, je minuli konec tedna do zadnjega kotička napolnila in nasmejala koprsko gledališče. Marsikdo pa se je tudi zamislil.

Gledalci so uživali ob prigodah taksista Romana (Tadej Toš) v slovenski prestolnici, ko so v njegov taksi eden za drugim vstopali konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposeln panker s kravato, duhovnik brez prakse, italijanski turist in dementni profesor marksizma. Vse je uprizoril Klemen Slakonja, ki je tudi v Kopru več kot odlično ustvaril karikirane like potnikov, se sprehodil skozi transformacijo današnjega človeka in drobce posameznika prevedel v trpko življenje slehernikov, kot so zapisali ob podelitvi letošnje nagrade Žlahtni komedijant. Prav eden od potnikov je z razkritjem taksistove skrivnosti poskrbel za njegovo prebujenje v mestu, ki se je dvignilo na noge.

Komedija vredna ogleda, ki zgolj navidezno lahkotno raziskuje, koliko predsodkov in koliko prikritega sovraštva je v človeku in od kod vse to izvira.