DomovArhivNajvečji turnir na Balkanu

Največji turnir na Balkanu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sava Cup, ki ga bo bo organiziralo koprsko Športno-kulturno društvo Bela Tema, bo v soboto, 17. januarja, v Planetu Tuš v Kopru. Lanski turnir je v Zagreb privabil več kot sto igralcev vseh držav nekdanje skupne države, letos pa organizatorji napovedujejo še večjo udeležbo.
Na pravem športnem spektaklu se bodo pomerile moške ter ženske dvojice in pa reprezentance nastopajočih držav. Predsednik Zveze namiznega nogometa slovenije Rok Slokar je o bližajočem se turnirju povedal: »Namizni nogomet je zabava, v kateri se je poskusil malodane vsakdo, postaja pa tudi šport, kjer se skozi tekmovanja pokaže kdo je najboljši. Sava Cup je idealna mešanica, saj je tekmovalni sistem prilagojen tudi tistim manj veščim, ki so vajeni igrati na “domači zelenici”, istočasno pa bodo vsi obiskovalci lahko na delu opazovali največje mojstre te igre iz celotnega območja nekdanje Jugoslavije. Vrhunec večera pa bo vsekakor reprezentančni troboj Srbije, Hrvaške in Slovenije”

Sicer pa bo Sava Cup štel tudi kot 3. turnir primorske Lige Kalčeto, ki že od leta 2005 neprekinjeno navdušuje tukajšnje ljubitelje namiznega nogometa. Sledila mu bosta še 4. in 5. turnir Lige ter finalni dvoboji. Več o tem lahko spremljate tukaj.