DomovArhivSlovenijo bodo na Jadranskih igrah v Reki zastopali Velenjčani in Mariborčani

Slovenijo bodo na Jadranskih igrah v Reki zastopali Velenjčani in Mariborčani

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekipi, ki bosta Slovenijo zastopali na mednarodnem polfinalu, 5. in 6. septembra v Reki, sta tako Velenjska in Mariborska, ki se bosta že prihodnji teden pomerili s preostalimi ekipami iz Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Makedonije. Šest najboljših se bo uvrstilo še v finale Jadranskih iger 2015, ki ga bodo 12. septembra, gostili v Biogradu na moru.

Sicer pa so bili rezultati slovenskega finala, v katerem je domače barve zastopala tudi ekipa Kopra, sledeči: četrto mesto je zasedel Kranj, peti so bili člani ekipe Radlje ob Dravi, na šesto mesto pa so se uvrstili domači Koprčani, ki kljub nekoliko slabši predstavi niso bili razočarani. Važno je bilo namreč sodelovati, se družiti in se zabavati, kot so sami povedali ob koncu včerajšnjega finala, za prihodnje leto pa se bodo nedvomno začeli pripravljati že nekoliko prej.

Predtekmovanja Jadranskih iger v Sloveniji so čez vse poletje gostila različna mesta, Ljutomer, Kranj, Domžale, Radlje ob Dravi, Velenje in seveda Koper. Na njih je sodelovalo skupno 35 ekip s kar 280 tekmovalci in tekmovalkami, veliko pa je bilo tudi podpore s tribune – podatki pričajo o tem, da se je na vseh tekmovanjih skupaj zbralo več kot 7 tisoč obiskovalcev in navijačev.