DomovArhivSlovenska Istra ima novo vinsko kraljico

Slovenska Istra ima novo vinsko kraljico

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred dnevi se je končal natečaj za vinsko kraljico Slovenske Istre za leto 2014 in komisija, ki so jo sestavljali glavni enolog Vinakoper Boštjan Zidar, novinar Sašo Dravinec in predsednica Društva vinogradnikov Slovenske Istre Ingrid Mahnič je med tremi dekleti izbrala 22-letno Saro Pfeifer Pelicon iz Kopra. Sicer so osnovni pogoji natečaja za vinsko kraljico starost od 18 do 25 let, samski stan in stalno bivališče v eni od treh obalnih občin. Kandidatke je komisija ocenjevala na podlagi splošne razgledanosti, znanja s področja vinogradništva in vinarstva v Slovenski Istri, poznavanja ponudbe vin avtohtonih sort Slovenske Istre in veščin javnega nastopanja v tujih jezikih. Poslanstvo vinske kraljice je namreč prav sodelovanje na raznih prireditvah in javnih dogodkih, ki so povezani z vinom. Kot je povedala predsednica Društva vinogradnikov Slovenske Istre Ingrid Mahnič, »postaja vinska kraljica Slovenske Istre vse bolj prepoznavna. Vinska kraljica 2013 Kim Mahnič je v zadnjem letu obiskala kar 36 dogodkov in tako širila vinsko kulturo doma in v tujini«.

Sicer pa bo kronanje nove vinske kraljice na Martinovo, 11. novembra, v šotoru Vinakoper.  Sara Pfaifer Pelicon bo od svoje predhodnice Kim Mahnič prejela vinsko krono, v trajno last pa vinsko večerno obleko.

 

 

DSC_0014
Župan Boris Popovič v spremstvu Slovenske vinske kraljice Neže Pavlič in zdaj že nekdanje Vinske kraljice slovenske Istre Kim Mahnič.