DomovArhivSMS parkiranje in aplikacija ParkMeWise zadetek v polno

SMS parkiranje in aplikacija ParkMeWise zadetek v polno

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V javnem podjetju so s sistemom zelo zadovoljni in je njegova uporaba nad pričakovanji, zato so uspešen sistem SMS Parking nadgradili še z brezplačno mobilno aplikacijo ParkMeWise.

S SMS parkiranjem nič več iskanja drobiža po žepih.

Sistem plačila parkirnine s kratkim sporočilom SMS je bil s 1. junijem 2015 uveden na vseh parkiriščih v upravljanju Marjetice Koper. S sistemom so po prvem letu zelo zadovoljni. V prvem mesecu od uvedbe sistema je bilo sklenjenih 1609 parkirnin, medtem ko jih je bilo junija letos, kar 9285.

»Doslej smo prejeli kar nekaj pozitivnih  odzivov in pohval. Uporabniki namreč ugotavljajo vse prednosti takšnega sistema, ki so predvsem v tem, da se lahko parkirnina sklene ali podaljša iz katerekoli lokacije, s preprosto oddajo brezplačnega SMS sporočila. Pri tem odpade tudi iskanje drobiža po žepih, ali hitenje pri podaljševanju parkirnine s tiskanjem novega parkirnega listka na oddaljeni lokaciji,« pravijo v Marjetici Koper.

SMS parkiranje prijazno tudi do okolja

S SMS parkiranje so v Marjetici Koper želeli uporabnikom parkirišč zagotoviti sodobno alternativo pri plačilu parkirnine, ki bi bila enostavna za uporabo, brezplačna, ki bi delovala tudi brez potrebe po nakupu plačilnih kartic ali registracij v sistem, ne nazadnje pa tudi okolju prijazna. S plačilom parkirnine preko SMS parkinga se namreč izognemo tiskanju računov na parkomatih. Pri implementaciji novega sistema so preverili več obstoječih sistemov v različnih državah in uvedli rešitev, ki je zavoljo njene enostavnosti lahko za zgled mnogim drugim. Sistem pa so v javnem podjetju razvili sami, skupaj s podjetjem 2mobile.

park

Ne čakaj in si naloži aplikacijo ParkMeWise!

Sistem SMS Parking pa so pred dobrima dvema tednoma nadgradili z novo aplikacijo ParkMeWise, ki je brezplačno dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS. Aplikacija je tako na voljo v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. Aplikacija ponuja vrsto dodatnih storitev in možnost plačila parkirnine s plačila s kreditno kartico, kar bo olajšalo uporabo za tujce, ki lahko odslej parkirnino plačajo brez nobenih stroškov mobilnih operaterjev. Sicer aplikacija ParkMeWise kot prva v Sloveniji omogoča vse možne plačilne sisteme (kreditne kartice, SMS in Moneta).

Med drugim ponuja še interaktiven pregled nad vsemi parkirišči v upravljanju Marjetice Koper, geolociranje najbližjih parkirišč, urnike in cene parkiranja, nalaganje dobroimetja preko vseh plačilnih sistemov, možnost shranjevanja priljubljenih parkirišč, uporabo več avtomobilskih registrskih številk hkrati, možnost podaljševanja parkirnine, pregled aktivnih in preteklih parkirnin in številne druge storitve, ki so zelo enostavne in intuitivne za uporabo.

Še nekaj zanimivih podatkov

To je top 5 con, kjer se najbolj uporablja storitev SMS Parking:

KP1 Za banko Koper
KP3 Trg Brolo
KP5 Ukmarjev trg
KP16 Zeleni park
KP33 Za tržnico