DomovArhivŠolarji sedli v klopi nove šole

Šolarji sedli v klopi nove šole

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi šolski dan v novi šoli je zaznamoval predvsem otroški smeh in radost, nove pridobitve pa se prav tako veselili tudi zaposleni ter ravnateljica Franka Pegan Glavina, ki je dejala, da so učenci najbolj navdušeni nad telovadnico in urejenim zunanjim igriščem. Stara podružnična šola, ki so jo obiskovali le osnovnošolci od 1. do 4. razreda namreč telovadnice ni imela, prav tako pa so bile, zaradi prostorske stiske, možnosti za igranje v nekdanji šoli precej omejene. Nova šola, ki je ne samo velika in prostorna, ampak tudi nadvse moderna in tehnološko dovršena pa ponuja res vse, kar osnovnošolci potrebujejo za nemoteno izvajanje nadstandardnega učnega programa in številnih obšolskih dejavnosti ter se lahko po opremi in tudi gradnji kosa z veliko večjimi šolami po vsej državi.

Mestna obèina Koper, Otvoritev nove šole v Sv. Antonu, nova šola

Nov objekt obsega več kot 3000 kvadratnih metrov neto površin, od tega 2.689,20 m2 za šolo in 536,69 m2 za telovadnico. V šoli je 10 matičnih učilnic, pet predmetnih učilnic, ena mala učilnica, skupni prostor za prvi razred, kabinet matičnih učilnic, sedem predmetnih kabinetov ter knjižnica in multimedija s kabinetom. Tu je še razdelilna kuhinja z jedilnico, upravni in ostali spremljajoči prostori ter komunikacije. V sklopu zunanje ureditve je predvidena ureditev šolskega vrta z igriščem. Podružnična šola v sv. Antonu je 14-oddelčna, kar pomeni, da jo bodo po novem obiskovali učenci od 1. do 7. razreda, OŠ Elvire Vatovec Prade kot celota (z matično šolo v Pradah) pa bo štela najmanj 27. oddelkov.

Mestna obèina Koper, Otvoritev nove šole v Sv. Antonu, nova šola

Z gradnjo šole v Sv. Antonu je občina začela leta 2008. Na podlagi novih demografskih podatkov, ki so pokazali potrebo po dodatnih prostorih, te pa je bilo možno pridobiti le z nadzidavo objekta še za eno etažo, so morali gradnjo v letu 2009 začasno prekiniti. Da bi to lahko storili je bilo treba spremeniti projekte, tako da so z gradnjo nadaljevali v letu 2011. Sredstva za dokončanje objekta je občina poskušala najprej pridobiti z najemom finančnega lizinga, vendar zaradi splošne gospodarske krize ponudnika ni uspela pridobiti. Celotna sredstva za dokončanje investicije je tako občina zagotovila iz proračuna.