DomovArhivSedemsto knjig za sedem potujočih knjižnic

Sedemsto knjig za sedem potujočih knjižnic

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V želji, da bi spodbudili branje med mladimi, sta se podjetji Spar Slovenija in Coca-Cola Slovenija odločili za skupno akcijo, v kateri so novembra zbrali sredstva za nakup kar sedemstotih otroških in mladinskih knjig. Slednje so v teh dneh razdelili sedmim potujočim knjižnicam po vsej Sloveniji. Donacije so se tako razveselili v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Murski Soboti, Novem mestu in Ptuju.

Generalni direktor podjetja Spar Slovenija mag. Igor Mervič je ob predaji donacije poudaril: »S tokratno akcijo želimo spodbuditi branje med otroci in mladostniki, da bodo postali še bolj radovedni in bodo ob prebiranju zgodb razvijali svojo domišljijo. Ker je eno izmed naših glavnih vodil vračanje lokalnemu okolju, smo se tokrat osredotočili na potujoče knjižnice, ki pisano besedo popeljejo tudi v bolj odročne predele.«

Pri izbiri knjig so upoštevali želje otrokov in mladostnikov, ki bodo svojo domišljijo lahko prebujali in razvijali tako s svežimi izvodi aktualnih knjižnih novosti kot tudi z vedno priljubljenimi starejšimi uspešnicami. »S to donacijo smo obogatili otroški in mladinski oddelek naše potujoče knjižnice z najbolj iskanimi knjigami pri nas. Vsa ta leta je odziv bralcev na terenu zelo velik. V potujoče knjižnice so včlanjeni skoraj vsi predšolski in osnovnošolski otroci, srednješolci, študentje in številni odrasli,« nam je zaupala Mojca Gomboc iz potujoče knjižnice Maribor.