DomovArhivSpoznajmo istrsko gastronomijo

Spoznajmo istrsko gastronomijo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Eden od sklopov projekta, v katerem sodeluje tudi Krajevna skupnost Šmarje, je istrska gastronomija. V naslednjih tednih bo tako na voljo vrsta izobraževanj z naslovom »Tipizirana in standardizirana istrska jed kot redna ponudba pri gostinskih ponudnikih v zaledju slovenske Istre«. Udeleženci bodo spoznali zgodovino istrske gastronomije, identificirali tipične gastronomske produkte in jedi Istre, prepoznali jedi in njihove recepture, ki najbolj zaznamujejo širše območje Krajevne skupnosti Šmarje, na koncu pa določili eno jed, ki jo bodo tipizirali in standardizirali. Zadnje izobraževanje bo namenjeno predvsem gostinskim ponudnikom Krajevne skupnosti Šmarje. Prikazali bodo način priprave identificirane tipizirane in standardizirane jedi, ki jo bodo lahko le gostinski ponudniki, udeleženci izobraževanja, vključili v svojo redno gostinsko ponudbo.

Prvo izobraževanje z naslovom »Zgodovina gastronomije Istre in identificiranje tipičnih jedi Istre in na območju Krajevne skupnosti Šmarje« bo v sredo, 10. decembra, ob 18. uri, v Domu Jadran v Gažonu. Drugo, z naslovom »Predstavitev osnovnih receptur identificiranih tipičnih jedi in določitev jedi kot prepoznavne jedi območja Krajevne skupnosti Šmarje«, bo v ponedeljek, 22. decembra, ob 18. uri, na Izletniški kmetiji Markežič na Grintovcu, tretje, »Priprava in predstavitev recepture tipizirane in standardizirane tipične jedi za območje Krajevne skupnosti Šmarje«, pa v ponedeljek, 12. januarja 2015, ob 18. uri, v Gostilni Trije Lovci v Šmarjah.

Udeleženci lahko svojo prisotnost na izobraževanjih potrdijo v Turistično informacijskem centru Koper (tic@koper.si ali 05 6646 403) ali na Krajevni skupnosti Šmarje (ks.smarje@siol.net ali 05 6569 600).

 LOGOTIPI EU 2-01