DomovArhivSpoznavali so tenis

Spoznavali so tenis

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru družabne prireditve Spoznajmo tenis, ki jo je Teniški klub Koper v sodelovanju s Tenis Slovenijo organiziral v trgovskem centru Supernova Koper, so predstavniki koprskega teniškega kluba predstavili tudi letošnji bogat program dogodkov, ki jih bodo pripravili v Tenis centru Bonifika, aktualne rezultate in klubsko dejavnost.

20160326_172438_resized

Tako se nam v Kopru tudi letos, poleg že uveljavljenih mednarodnih teniških turnirjev za otroke in veterane (9. Luka Koper Junior Open, 6. Banka Koper Junior Open in 5. ITF Seniors Koper Open) in družabnih dogodkov kot sta Family Cup in Klenart Open, obeta poletna teniška šola oziroma kamp, letošnja novost pa bodo brezplačne urice tenisa s trenerjem, ki jih bodo izpeljali v mesecu aprilu in septembru (več na www.teniskoper.com). S tem želijo v klub privabiti nove mlade in tudi odrasle  tenisače in tenisačice, ki bi se radi naučili igrati tenis.

Image-18.png

Prav v želji, da bi tenis približali čim širšemu krogu ljudi, je minila tudi sobotna prireditev Spoznajmo tenis v Supernovi Koper. V nakupovalno središče so postavili manjše teniško igrišče, klubski trenerji pa so obiskovalcem trgovskega centra pokazali prve teniške korake in udarce. Dogodka se je udeležilo presenetljivo veliko otrok, ki so navdušeni vihteli teniške loparje in se predvsem zabavali. Zanje so pripravili tudi lepe nagradne igre, ki so navdušile marsikaterega obiskovalca.

Image-19.png

Sicer pa je Teniški klub Koper tudi tekmovalni klub, ki skrbi za razvoj tekmovalnega tenisa že od samega začetka ustanovitve. Spomnimo, da je klub letos dopolnil 35 let in v tem času dosegel kar nekaj uspehov. Omeniti velja, da ima klub trenutno svojo moško ekipo v 1. slovenski teniški ligi, bil je tudi večkratni državni prvak v mladinskih kategorijah, iz kluba pa izhaja tudi nekdanja članica TK Koper Andreja Klepač, danes 25. igralka sveta v dvojicah med članicami. V  klubu danes deluje kar 10 trenerjev in vaditeljev, ki svoje bogate izkušnje marljivo prenašajo na mlade igralce in igralke.

Na sobotni tiskovni konferenci se je predstavil tudi Rok Komac, udeleženec lanskoletnih olimpijskih iger za mlade v Gruziji,  ki je v lanskem letu prestopil v koprski klub. Povedal je, da je s pogoji za vadbo v klubu zelo zadovoljen in da se bo še naprej trudil po svojih najboljših močeh, da bo uspešno nastopal na slovenskih in mednarodnih turnirjih ITF.

Prizadevni delavci TK Koper bodo že ta konec tedna organizirali prvi letošnji slovenski teniški turnir na prostem, saj se bo v petek začelo Odprto prvenstvo Kopra do 16 let. Vsak naslednji vikend v aprilu pa bo prav tako v znamenju teniških turnirjev za mlado in staro.