DomovArhivZ Dobrodelnim balincanjem zbrali nekaj več kot 2 tisoč evrov

Z Dobrodelnim balincanjem zbrali nekaj več kot 2 tisoč evrov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je bil ta konec tedna prizorišče številnih športno obarvanih dogodkov, od rokometnega in teniškega turnirja, do nogometne tekme slovenske reprezentance U21 ter dobrodelnega balinarskega turnirja, na katerem so se zbrali vsi najuspešnejši slovenski balinarski reprezentanti – Jure Kozjek, Davor Janžič, Dejan Tonejc, Aleš Borčnik, Anže Petrič, Ana Vorih in Nina Volčina, ki so s skupnimi močni ter s pomočjo gledalcev skupaj zbrali kar 2.073 evrov. Sredstva so zbirali v okviru humanitarne akcije Pomežik soncu Zveze prijateljev mladine Slovenije, za brezplačno letovanje otrok socialno ogroženih družin.

Dogodek pa ni bil zgolj dobrodelen, ljubitelji balinanja so tako lahko prvič po dolgem času na domačem terenu občudovali najuspešnejše slovenske balinarske ase, ki so prikazali kar nekaj izjemnih dosežkov. Jure Kozjek je v natančnem zbijanju zgrešil le eno pozicijo in dosegel kar 34 točk, medtem pa je Aleš Borčnik zadel 48 krogel v hitrostnem zbijanju in tako premagal Anžeta Petriča (44). Dejan Tonejc, Davor Janžič in Jure Kozjek so se med seboj pomerili tudi v skrajšani igri v krog, natančnem zbijanju ter nato še klasično posamezno. V enournem dvoboju v igri posamezno klasično je Davorju Janžiču uspelo premagati trikratnega svetovnega prvaka Jureta Kozjeka in s tem potrditi laskavi naslov najboljšega med najboljšimi.

V drugem nastopu hitrih disciplin sta se Borčniku in Petriču pridružili reprezentantki Nina Volčina in Ana Vorih. V dvoboju mešanih štafet sta bila uspešnejša Aleš in Nina. Kot zadnje dejanje srečanja pa smo bili priča nastopu v hitrostnemu zbijanju balinov v katerem je bil uspešnejši Anže Petrič z 33 zadetimi balini.

Po premoru za kosilo se se obiskovalci med seboj lahko pomerili v bližanju na balina. Najuspešnejši so domov odnesli nov set balinarskih krogel, podpisane drese reprezentantov ter podpisane krogle Jureta Kozjeka z Evropskega prvenstva v Kopru.
Prireditev so ob koncu okronali predsednik OBZ Slovenska Istra Ivan Pavlič ter predsednik BZS Sandi Kofol, ki sta sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije Bredi Krašna, izročila ček v višini 2.073 evrov.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.