DomovArhiv3. Mednarodni velikonočni rokometni turnir v znamenju rekordov

3. Mednarodni velikonočni rokometni turnir v znamenju rekordov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mednarodni velikonočni turnir KOPER HANDBALL CUP 2016 je bil po besedah organizatorjev, Športne agencije Eurofest d.o.o., v vseh pogledih rekorden. Na turnirju so namreč gostili rekordnih, kar 92 rokometnih ekip iz 7 držav – Italije, Avstrije, Hrvaške, Črne gore, Slovaške, Srbije in Slovenije. V treh dneh, od 25. do 27. marca, se je tako skupno predstavilo kar 1300 rokometašev, odigranih pa je bilo 217 kakovostnih tekem.

Čeprav je bilo osrednje prizorišče dogajanja športna dvorana Osnovne šole Koper, je v minulih dneh vse mesto in njegova okolica dobilo športni utrip. Tekme so bile namreč odigrane tudi v Areni Bonifika, telovadnici Srednje tehniške šole Koper, OŠ Dušana Bordona, dvorani Burja na Škofijah in v Izoli, tekmovalci pa so bili nastanjeni v Kopru, Izoli in Ankaranu.

Prva mesta v različnih kategorijah so osvojile rokometašice RK Piran, ŽRK Buje, ŽRK Branik DP – Logik, ŽURD Koper in ŽRK Izola. Najboljši rokometaši (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah pa so bili iz klubov: RK Buzet, RD Rudar Rude,  RK Celje Pivovarna Laško, RK Trsat Rijeka, RK Prvi As in reprezentanca Slovenije – letnik 2000.

_PIC0168

»V prvi vrsti bi se rad zahvalili vsem udeležencem, klubom, navijačem, prostovoljcem in sponzorjem, ki so pomagali uspešno izpeljati turnir. Čeprav gre šele za tretjo tovrstno športno prireditev, nas je rekordna udeležba – 100-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjima dvema izvedbama turnirja – prijetno presenetila in zelo razveselila«,

je povedal glavni organizator dogodka Tone Barič, ki je velikonočni turnir organiziral v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije. Dodal je, da jih v kratkem znova čaka nov izziv, in sicer 24. Eurofest, ki bo na sporedu julija in na katerega se je že prijavilo prek 130 ekip.